ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλη "μάχη" στη Νίκαια

Μεγάλη "μάχη" στη Νίκαια
EUROKINISSI

Σπουδαίο παιχνίδι στο κλειστό του "Πλάτωνα" (30/09, 17:00), με τον Ιωνικό Νικαίας να υποδέχεται τον ΓΣΛ Φάρο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με στόχο να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποιεί έως τώρα στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Ιωνικός Νικαίας υποδέχεται στο κλειστό του "Πλάτωνα" στις 17:00 τον ΓΣΛ Φάρο. Ο ιστορικός σύλλογος έχει ήδη αποκλείσει τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (91-78), το Περιστέρι (71-64), τη Δόξα Λευκάδας (95-62), τα Τρίκαλα (79-66) και τον Ηρακλή (92-80).

Ο Ιωνικός Νικαίας έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει το ρεκόρ νικών από ομάδα της Β’ Εθνικής στο Κύπελλο Ελλάδας. Έχει ήδη 5 θετικά αποτελέσματα -όπως και ο Ιωνικός Λαμίας τη σεζόν 2005/06, η τελευταία ομάδα από τη Β’ Εθνική έφτασε έως τα προημιτελικά του θεσμού- και απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο μπορεί να γράψει ιστορία.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έρχονται από δύο σημαντικές προκρίσεις. Αρχικά, επικράτησαν της Κύμης εντός έδρας με 70-66 κι έπειτα εκτός του Χολαργού με 66-53. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου εμφανίστηκε με τρία νέα πρόσωπα στο τελευταίο ματς (σ.σ. Ντρέιπερ, Παπαντωνίου, Φορμπς), με τα αγωνιστικά προβλήματα να περιορίζονται στους Διαμαντάκο και Πέτι, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο Βαγγέλης Τσάπας. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του Φάρου Κερατσινίου συνεχίζει μεν να ασχολείται με το γυναικείο τμήμα του συλλόγου, το οποίο θα πάρει μέρος στην Α1, ωστόσο από το καλοκαίρι βρίσκεται στον Ιωνικό Νικαίας και είναι ο βασικός υπεύθυνος για την εξαιρετική πορεία της ομάδας. Σήμερα, θα βρεθεί απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο, την ομάδα που πήρε τις μετοχές του συλλόγου του Κερατσινίου το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη Stoiximan.gr Basket League ( θυμηθείτε τα όσα έγιναν ΕΔΩ ).

Ο δεύτερος αγώνας της 3ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Κυπέλλου διεξάγεται την Κυριακή. Ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχεται τον Προμηθέα (01/10, 15:00) με τον νικητή να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Όσο για την ομάδα που θα περάσει από το Ιωνικός - ΓΣΛ Φάρος; Θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό στα προημιτελικά.

Photo Credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ