ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαρκάκης: "Το επόμενο επίτευγμα θα είναι ένα φάιναλ φορ"

Μαρκάκης: "Το επόμενο επίτευγμα θα είναι ένα φάιναλ φορ"

Ο Μπάμπης Μαρκάκης, μέλος της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου.

Ο τελικός μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ήταν τόσο επιτυχημένος από διοργανωτικής πλευράς, που ήδη στην Ελληνική Ομοσπονδία σκέφτονται το επόμενο βήμα. Ποιό θα είναι αυτό; Η διοργάνωση ενός Final Four, όπως τόνισε ο Μπάμπης Μαρκάκης στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" του Sport24 Radio 103,3 με τον Γιώργο Συρίγο.

Ο Μπάμπης Μαρκάκης αποκάλυψε ότι " υπάρχουν σκέψεις ακόμα πιο εξτρεμιστικές" και υπογράμμισε την ανάγκη η Ελληνική Ομοσπονδία να θέσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Παράλληλα, μίλησε για τις πιέσεις που δέχτηκε να βάλει κόσμο στο γήπεδο, τον τελικό και τη βοήθεια που είχε η τοπική Ένωση ώστε να διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία τον φετινό τελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΚΑΚ και μέλους της ΕΟΚ:

- " Το μήνυμα είναι ένα. Ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να μάθουν να πανηγυρίζουν το ένα δίπλα στο άλλο, όπως κάναμε και εμείς παλιά. Και αυτό το είδαμε το Σάββατο. Πανηγύριζαν τα παιδάκια και για την καλή φάση. Και για τον Ολυμπιακό και για την ΑΕΚ κάποια άλλα. Χωρίς γκρίνιες, μπουνιές και παρατράγουδα".

- " Είχαμε άλλα χίλια παιδιά να βάλουμε στο γήπεδο, αλλά δεν προλαβαίναμε να τα βάλουμε στο γήπεδο. Είχαμε 55 λεωφορεία στο δρόμο να τα φέρουν με ασφάλεια. Υπήρχαν θέματα. Αυτά μπορέσαμε, αυτά κάναμε. Είχαμε πάνω από 4.000 στο κλειστό. Τηρήθηκαν όσα είχαμε πει".

- " Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό το όραμα. Και τους εθελοντές που με άρτια οργάνωση έβαλαν 3.700 παιδιά μέσα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ήρθαν παιδιά και φίλοι από τη Θεσσαλονίκη να βοηθήσουν και 70 άτομα από την Κρήτη που για είκοσι μέρες έκαναν πρόβες για το πως θα μπούνε τα παιδιά στο κλειστό".

- " Οι πιέσεις ήταν πολύ μεγάλες από ανθρώπους που ήθελαν να μπουν στο κλειστό. Μπήκαν κάποιοι που έπρεπε να μπουν και τίποτα παραπάνω, Δεν μπήκε στο κλειστό ούτε ο αδελφός μου, ούτε ο ξαδερφός μου, ούτε ο φίλος μου. Δεν κάναμε πολιτική".

- " Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι απ” όλες τις απόψεις. Η ΑΕΚ το ήθελε, έβγαλε ενέργεια, Είναι σημαντικό να θέλεις κάτι. Οι άνθρωποι και οι παίκτες της ομάδας το πίστεψαν. Μπράβο τους, δεν μπορεί κανένας να πει κάτι. Απ” όλα αυτά κέρδισε το μπάσκετ αυτή τη φορά. Το κέρδος ήταν ότι όλοι θέλουν να έρθουν να δουν την Εθνική".

- " Οι τοπικές αρχές στάθηκαν δίπλα μας. Η αστυνομία, η περιφέρεια, ο δήμος, όλοι. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Ήταν κάτι συγκλονιστικό".

- " Το επόμενο επίτευγμα θα είναι να κάνουμε ένα φάιναλ φορ. Το πως θα το κάνουμε, με τον καιρό. Υπάρχουν σκέψεις ακόμα πιο εξτρεμιστικές. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός που και στην ΕΟΚ κατάλαβαν ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν. Θα βάλουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά".

- " Εγώ ηρέμησα στις 12 τη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά ήταν στα σπίτια τους. Πήραν τηλέφωνο οι διευθυντές των σχολείων για να μας δώσουν συγχαρητήρια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Photo credits: eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ