ΜΠΑΣΚΕΤ

Κυπελλούχος το Ελληνικό

Κυπελλούχος το Ελληνικό
INTIME SPORTS

Το Ελληνικό κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για δεύτερη διαδοχική χρονιά, επικρατώντας της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου με 46-42. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο τρίλεπτο, με τις νικήτριες να πετυχαίνουν οκτώ σερί πόντους.

Η ανωτερότητα του Ελληνικού επί της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου επιβεβαιώθηκε στο αποτέλεσμα του τελικού! Όχι όμως όσο εύκολα περίμεναν οι περισσότεροι, αφού η ομάδα της Ελένης Καφαντάρη έφτασε να προηγείται με τρεις πόντους (37-40), τρία λεπτά πριν το τέλος. Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα όμως, οι "μπλε" πέτυχαν οκτώ σερί πόντους -σε διάστημα δυόμιση λεπτών- με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδος για δεύτερη σερί χρονιά.

Ποιοτικά πάντως πρόκειται για έναν από τους πιο κακούς ποιοτικά τελικούς των τελευταίων ετών, με τα ποσοστά των ομάδων να είναι ενδεικτικά. Συνολικά οι φιναλίστ σούταραν με 31.3% στα σουτ δύο πόντων και 13.9% στα σουτ τριών πόντων.

Στο φινάλε όμως, το Ελληνικό έκανε αυτό που έπρεπε, εκμεταλλεύτηκε τις προσωπικότητες που είχε στο παρκέ και χάρη σε ένα μικρό -αλλά πολύ σημαντικό- σερί 8-0 που "έτρεξε" σε διάστημα δυόμιση λεπτών, έκανε την ανατροπή, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος για δεύτερη σερί χρονιά (μετά το περσινό, στην Κω).

Πολυτιμότερη παίκτρια του Φάιναλ Φορ αναδείχθηκε η Αφροδίτη Κοσμά, που "άγγιξε" το νταμπλ νταμπλ στον τελικό, με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ. Διαδέχθηκε μάλιστα την -συμπαίκτρια και αρχηγό της- Ανθή Μπαλτά, που είχε κερδίσει τη σχετική διάκριση, πέρσι.

Νωρίτερα, ο Πρωτέας Βούλας συνέτριψε την Τερψιθέα τερματίζοντας στην τρίτη θέση του Final Four της Γλυφάδας .

Τα δεκάλεπτα: 9-11, 21-22, 30-30, 46-42.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 10, Καλογήρου, Κοσμά 8 (1 τρίπ., 11 ριμπ.), Μαγκλάρα, Παπαμιχαήλ 4, Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 6, Τζόνσον 12, Μπόνη, Φουράκη Β., Φουράκη Στ..

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν. ΡΥΣΙΟΥ (Καφαντάρη): Μαραγκού, Παπαβασιλείου 6 (1), Γράψα, Μούρτου, Σταυρίδου 7 (2), Βασιλειάδου, Μούλη 6, Σκιαδοπούλου 10, Λόγκαν 13.

Κυπελλούχος το Ελληνικό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ