ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο Γυναικών: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στους "4"

Κύπελλο Γυναικών: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στους "4"

Οι δύο "αιώνιοι" θα διασταυρωθούν και στο Κύπελλο Γυναικών. Η κληρωτίδα έβγαλε Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Δάφνη Αγίου Δημητρίου - Νίκη Λευκάδας στους "4". Με μαθητές στις κερκίδες θα γίνει το Final Four (22-24/3).

Η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι "αιωνίων" στο Κύπελλο Ελλάδας και σε επίπεδο γυναικών φέτος! Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και η Δάφνη Αγίου Δημητρίου τη Νίκη Λευκάδας στο Final Four που θα διεξαχθεί στα Χανιά το τριήμερο 22 έως 24 Μαρτίου, με την παρουσία μόνο μαθητών στις κερκίδες.

Για να φτάσουν μέχρι τους "4" του θεσμού, ο μεν Ολυμπιακός απέκλεισε κατά σειρά τον ΠΑΟΚ (90-56) και τον Πρωτέα Βούλας (66-46), ο δε Παναθηναϊκός τους Φάρο Κερατσινίου (65-57), Τερψιθέα (58-35), ΑΕ Πυλαίας (82-68) και Κρόνο Αγίου Δημητρίου (72-63).

Οι "ερυθρόλευκες" είναι αήττητες στις εγχώριες διοργανώσεις και φέτος (15-0 στην Α1 Γυναικών ), ανεβάζοντας το σερί των νικών στις 101. Οι "πράσινες", από την άλλη, πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά στο νότιο όμιλο της Α2 Γυναικών , όπου έχουν ρεκόρ 13-1 έπειτα από 14 αγωνιστικές και οδεύουν ολοταχώς προς την επιστροφή τους στην Α1.

Όσον αφορά στο άλλο ζευγάρι, η κληρωτίδα έθεσε αντιμέτωπες την 3η (Νίκη Λευκάδας) και την 4η ομάδα (Δάφνη Αγίου Δημητρίου) του φετινού πρωταθλήματος. Η Νίκη Λευκάδας έφτασε στους "4" του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016/17, καμία εκ των δύο όμως δεν έχει φτάσει ποτέ μέχρι τον τελικό του θεσμού.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, ο β' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αριστείδης Γολέμης, είπε προς τις ομάδες: " Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και να προστατέψουμε τον θεσμό. ΤοFinal Fourθα γίνει με την παρουσία μαθητών στις εξέδρες όπως έγινε και με τον τελικό των Ανδρών. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μία γιορτή και θέλουμε να προσελκύσουμε νέα παιδιά στο μπάσκετ".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ