ΜΠΑΣΚΕΤ

Η μεγάλη ευκαιρία του Φάρου και οι αναμνήσεις μιας πεντάδας

Η μεγάλη ευκαιρία του Φάρου και οι αναμνήσεις μιας πεντάδας
INTIME SPORTS

Ο Φάρος Κερατσινίου έκανε την υπέρβαση στο Κύπελλο Ελλάδος. Στους "8" θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά, τη φανέλα της οποίας φόρεσαν πέντε παίκτες του στο παρελθόν. Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε στο Sport24.gr για την ιδιαιτερότητα του προημιτελικού.

Αν υπάρχει μια ομάδα που εντυπωσίασε το καλοκαίρι με τις κινήσεις της στο μεταγραφικό τοπίο, αυτή είναι ο Φάρος Κερατσινίου. "Κατέβασε" τη μισή Basket League για να διαθέτει πλέον το πιο ποιοτικό ρόστερ της Α2 κατηγορίας. Κοινή παραδοχή είναι άλλωστε πως αυτή η ομάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει με άνεση τη σωτηρία της ακόμη κι αν έπαιζε στην Basket League.

Πλέον, η πειραϊκή ομάδα έχει μπροστά της τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της. Ήτοι την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Αφού πέταξε εκτός συνέχειας τρεις ομάδες της πρώτης κατηγορίας (Κολοσσός, Λαύριο και Τρίκαλα) θα βρει απέναντί της την Κηφισιά, θέλοντας να συμπληρώσει το... καρέ. Το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Πέραν του αγωνιστικού και όσων γίνουν στο παρκέ, υπάρχει κάτι που καθιστά την αναμέτρηση ιδιαίτερη. Τουλάχιστον για πέντε παίκτες του Φάρου Κερατσινίου. Βλέπετε οι Μιχάλης Κακιούζης, Δημήτρης Κομποδιέτας, Νίκος Λιακόπουλος, Χρήστος Πετροδημόπουλος και Βαγγέλης Καράμπουλας έχουν φορέσει τη φανέλα της Κηφισιάς στο παρελθόν, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να πανηγυρίζουν την ιστορική άνοδο στην Basket League προ τριετίας.

Ένας εξ αυτών, ο Μιχάλης Κακιούζης, μίλησε στο Sport24.gr για τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει σε μια εβδομάδα (στις 7/10 θα γίνει ο προημιτελικός), ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτός κι οι συμπαίκτες του δεν πρόκειται να σταθούν σε κάτι άλλο, πέραν του αγωνιστικού. " Έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε ή να το ξεπεράσουμε. Δεν σκέφτομαι να πάρουμε εκδίκηση ή κάτι άλλο", ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως " έτσι είναι η ζωή του επαγγελματία. Νιώθω λίγο πιο άνετα επειδή θα βρω απέναντί μου γνώριμα πρόσωπα. Είμαι ευγνώμων γιατί υπήρξα ενάμιση χρόνο σε μια ομάδα που μου πρόσφερε πολλά".

Αγωνιστικά όμως, τι γίνεται; " Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας. Η Κηφισιά όμως παραμένει το φαβορί γιατί έχει πολύ καλό ρόστερ. Θέλει να μπει στην τετράδα, όπως εμείς", αποκρίθηκε ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας, πριν ολοκληρώσει μιλώντας για τη διαδρομή του Φάρου Κερατσινίου ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος:

" Φαίνεται η ποιότητα της ομάδας. Είμαστε παιδιά που έχουμε τεράστια εμπειρία από την Basket League και το εξωτερικό. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Δεν είμαστε έτοιμοι αλλά αυτή τη στιγμή παίζοντας κάποια παιχνίδια παραπάνω στο Κύπελλο, μας βοηθάει να έχουμε καλύτερο ρυθμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ