ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ζούρος: "Έτσι δεν πας πουθενά"

Ζούρος: "Έτσι δεν πας πουθενά"
INTIME SPORTS

Παρά τη νίκη ο Ηλίας Ζούρος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός μετά τον αγώνα με το Ισραήλ. Ποια τα δύο στοιχεία που τον προβλημάτισαν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρότι είπε ότι το αποτέλεσμα έχει σημασία για να μάθει η ομάδα να μάχεται ως το τέλος, στάθηκε περισσότερο στα δύο αρνητικά της ομάδας, δηλαδή στα χαμένα ριμπάουντ και την κακή ένας-εναντίον-ενός άμυνα.

"Ήμασταν τραγικοί στο αμυντικό ριμπάουντ. Δεν είχαμε συγκέντρωση κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε. Πήγαμε πίσω σήμερα, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Είχαμε μια πολύ κακή εικόνα. Όταν χάνεις τόσα ριμπάουντ και τους παίκτες στο ένας-ένας... Έχουμε δουλειά μπροστά μας και το καλό είναι ότι είναι νωρίς ακόμη" ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε λέγοντας: "Πρόκειται για μια νέα ομάδα κι είναι ευχάριστο έχουμε καινούργιους παίκτες. Παίξαμε περισσότερο με τον Μάντζαρη σήμερα, ενώ μπήκε έστω και για λίγο ο Βασιλειάδης. Είναι σημαντικό ότι στο τέλος προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σε κάποιες καταστάσεις και τελικά να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα παίζει ρόλο στο εξής: μαθαίνεις ότι πάντα πρέπει να μάχεσαι μέρι το τελευταίο δευτερόλεπτα. Βέβαια χωρίς ριμπάουντ και χωρίς άμυνα δεν μπορείς να πας πουθενά".

Όσο για το ποιος θα βγάζει στο τέλος τα κάστανα από τη φωτιά; "Η ομάδα θα το κάνει. Έφυγαν πολλοί παίκτες, καλοί κι έμπειροι. Η ομάδα πρέπει να μάθει να κερδίζει μέσα από το σύστημα και τις λεπτομέρειες".

Για να καταλήξει: "Γυρίσαμε σελίδα. Θα είμαστε πιο μαχητικοί και θα τα δώσουμε όλα στη Λιθουανία. Η Εθνική πρέπει πάντα να παλεύει και πάντα να κοιτάει ψηλά, παρά τις αλλαγές και την έλλειψη εμπειρίας. Το να χάνεις τέτοιες διαφορές είναι τυπικό δείγμα απειρίας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ