ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χωρίς Γιάννη, αλλά με όλους τους παίκτες της EuroLeague η Εθνική

Χωρίς Γιάννη, αλλά με όλους τους παίκτες της EuroLeague η Εθνική

Η Ελληνική Ομοσπονδία δήλωσε 24 παίκτες για τα δύο παιχνίδια του πρώτου "παραθύρου" της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μέσα όλοι οι παίκτες της EuroLeague και ο Ντόρσεϊ.

Η λίστα δηλώθηκε! Η Ελληνική Ομοσπονδία έστειλε στην FIBA τη λίστα με τους 24 παίκτες που κάλεσε προκειμένου να συμμετάσχουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για το πρώτο "παράθυρο" της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και συγκεκριμένα τους αγώνες με Σερβία (Ηράκλειο, 13/9, 21:00) και Γεωργία (Τιφλίδα, 16/9, 18:00).

Η μόνη ηχηρή απουσία από τη λίστα είναι αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι παρόντες. Συν τοις άλλοις έχει κληθεί και ένας ΝΒΑer, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ των Ατλάντα Χοκς.

Αναλυτικά, οι 14 παίκτες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην πρώτη προπόνηση που θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Στην συνολική λίστα δηλώθηκαν επίσης και οι εξής 10 παίκτες: Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος και Λίνος Χρυσικόπουλος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η Εθνική θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα αναχωρήσει για το Παρίσι (7/9), όπου θα δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας με το Μαυροβούνιο (8/9, 19:00) και την Γαλλία (9/9, 19:30). Την επόμενη μέρα (10/9) θα επιστρέψει στην Αθήνα και Τρίτη 11/9 θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα με την Σερβία (13/9, 21:00). Ακολούθως, θα ταξιδέψει στην Τιφλίδα στις 14/9 για τον δεύτερο αγώνα με την Γεωργία (16/9, 18:00). Η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 17/9.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κάνοντας πολύ ευκολότερη την αποστολή της για την δεύτερη, στην οποία θα αντιμετωπίσει δύο φορές (εντός κι εκτός έδρας) την Σερβία, την Γερμανία και την Γεωργία. Με την Ελλάδα να μπαίνει στον όμιλο έχοντας 12 βαθμούς και τρεις ομάδες να παίρνουν την πρόκριση, έχει σαφώς μεγάλο προβάδισμα προκειμένου να κατακτήσει ένα από τα τρία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Κίνα το 2019.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ