ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χωρίς άγχος για την πρώτη θέση η Εθνική Γυναικών

Χωρίς άγχος για την πρώτη θέση η Εθνική Γυναικών

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χωρίς άγχος την πανίσχυρη Γαλλία (21:30, ΕΡΤ2) στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Όλα τα σενάρια για την τελική κατάταξη της Εθνικής.

Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας ρίχνει απόψε την αυλαία της και η Εθνική Γυναικών δίνει χωρίς κανένα απολύτως άγχος τον τελευταίο αγώνα της με τη Γαλλία (21:30, ΕΡΤ2). Κι αυτό διότι η Ελλάδα έχει ήδη προκριθεί στις "12" του τουρνουά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα. Αυτό που απομένει να μάθει είναι η τελική κατάταξη της στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, η οποία μπορεί να είναι από 1η έως 3η.

Αναλυτικά τα σενάρια για την τελική κατάταξη της Εθνικής:

* Με νίκη επί της Γαλλίας και ήττα της Σλοβενίας από τη Σερβία η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο και θα προκριθεί αυτομάτως στους “8” του Ευρωμπάσκετ, όπου θα περιμένει τον νικητή του προκριματικού αγώνα μεταξύ της 2ης ομάδας του 1ου ομίλου με την 3η του 2ου.

* Η Εθνική μπορεί να τερματίσει πρώτη ακόμα κι αν νικήσει η Σλοβενία τη Σερβία. Αρκεί να νικήσει η ίδια τη Γαλλία με 5 ή περισσότερους πόντους διαφορά ώστε να υπερτερεί και των δύο ομάδων στην τριπλή ισοβαθμία.

* Σε περίπτωση ήττας από τη Γαλλία, τότε η Ελλάδα θα τερματίσει είτε δεύτερη, είτε τρίτη. Για να τερματίσει δεύτερη (και να αντιμετωπίσει στον προκριματικό αγώνα για τους “8” την τρίτη του 4ου ομίλου), θα χρειαστεί νίκη της Σερβίας επί της Σλοβενίας από έναν έως 15 πόντους διαφορά.

* Εάν η Σερβία νικήσει τη Σλοβενία με 16+ πόντους διαφορά, τότε η Ελλάδα θα τερματίσει τρίτη και θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη ομάδα του 4ου ομίλου. Το ίδιο θα συμβεί φυσικά και εφόσον ηττηθεί από τη Γαλλία και η Σλοβενία νικήσει τη Σερβία.

H βαθμολογία

1. Γαλλία

4

2-0

2. Σλοβενία

3

1-1

3. Ελλάδα

3

1-1

4. Σερβία

2

0-2

Σωτηρίου: "Να καταθέσουμε ψυχή και σώμα"

Η πρόκριση της Ελλάδας αποτέλεσε τον πρωταρχικό στόχο για το Ευρωμπάσκετ. Τρώγοντας όμως ανοίγει η όρεξη και οι διεθνείς ξέρουν πολύ καλά ότι στο φετινό τουρνουά όλοι μπορούν να νικήσουν όλους... " Η πρόκριση σίγουρα μας δίνει μια ανακούφιση, θέλαμε να περάσουμε και το αξίζουμε πραγματικά. Με τη νίκη μας επί της Σερβίας και παρά την κακή εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία θεωρώ ότι δεν μας άξιζε να μέναμε εκτός και να μην συνεχίζαμε" δηλώνει ενόψει του αποψινού αγώνα η Κατερίνα Σωτηρίου.

" Η πρόκριση μας δίνει λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια να διορθώσουμε τα λάθη των δύο παιχνιδιών και να μπούμε ελεύθερα και πολύ δυνατά για τη νίκη-θαύμα με τη Γαλλία. Κάθε ομάδα έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της. Έχουμε δουλέψει πολύ στο δικό μας κομμάτι και στην ομοιογένεια σαν ομάδα. Πρόθεσή μας είναι να στοχεύσουμε εκεί που θέλουμε εμείς και όχι εκεί που θέλουν αυτές. Πρέπει να καταθέσουμε ψυχή και σώμα. Η αντίπαλός μας διαθέτει ψηλά κορμιά και δεν είναι εύκολο όπως κανένα παιχνίδι. Για μας είναι τελικός".

Χωρίς άγχος για την πρώτη θέση η Εθνική Γυναικών

Κοσμά: "Θα κοιτάξουμε στα μάτια τη Γαλλία"

Η Αφροδίτη Κοσμά, από τη μεριά της, είπε για την πρόκριση στην επόμενη φάση και τον αποψινό αγώνα με τη Γαλλία: " Κάναμε το καθήκον μας, πήραμε μια σημαντική διαφορά με τη Σερβία με +9 πόντους και παρόλο που χάσαμε από τη Σλοβενία, προκριθήκαμε και είμαστε χαρούμενες. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη… Τώρα έχουμε αύριο τον αγώνα με τη Γαλλία και πάμε για νίκη, όπως κάναμε απέναντι στη Σερβία. Θα κοιτάξουμε στα μάτια την αντίπαλο μας και από εκεί και πέρα αν κερδίσουμε, μπορούμε και την πρώτη θέση. Γιατί λοιπόν να μην το κυνηγήσουμε...".

Η φόργουορντ του Ολυμπιακού πρόσθεσε αναφορικά με την αποψινή αναμέτρηση: " Μετά το τέλος της αυριανής ημέρας θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στα νοκ άουτ και φυσικά πάμε για την πρόκριση και στην οκτάδα. Το σύστημα θα έλεγα ότι μας ευνοεί. Αν κερδίσει η Σερβία τη Σλοβενία και χάσουμε εμείς θα βγούμε δεύτερες στον όμιλο και θα έχουμε καλύτερο αντίπαλο. Βέβαια δεν το κοιτάμε αυτό, γιατί στο παρελθόν όποια ομάδα έχει διαλέξει αντίπαλο την έχει πατήσει. Εμείς θα φροντίσουμε να τα δώσουμε όλα στο νοκ άουτ παιχνίδι και να προκριθούμε έτσι στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ