ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βησσαρίου: "Μεγάλη απώλεια ο Κωστόπουλος, αλλά..."

Βησσαρίου: "Μεγάλη απώλεια ο Κωστόπουλος, αλλά..."

Ο Τηλέμαχος Βησσαρίου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ λίγη ώρα μετά τη νίκη επί της Λετονίας, αλλά και τη συνολική προσπάθεια της Εθνικής Παίδων στο Νόβι Σαντ.

Οι δύο βολές του Τηλέμαχου Βησσαρίου έγραψαν τον επίλογο στη νίκη της Εθνικής Παίδων επί της Λετονίας , που επιτρέπει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο EuroBasket U16 του Νόβι Σαντ, κόντρα στη Σερβία (18/8, 19:15).

Λίγη ώρα μετά την επικράτηση επί της λετονικής ομάδας, ο φόργουορντ του Περιστερίου εξήγησε πως " αισθανόμαστε σίγουρα λίγο καλύτερα. Τη θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, γιατί είναι διαφορετικό να παίξεις για 5η-6η θέση, από το να πας για την όγδοη για παράδειγμα. Για εμάς είχε διαφορά", για να προσθέσει πως " η αλήθεια είναι πως δεν μπήκαμε και τόσο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και οι Λετονοί μπήκαν με ένα 7-0. Βρήκαμε τον εαυτό μας όσο κυλούσε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο για μένα απλά δείξαμε πως θέλαμε παραπάνω τη νίκη. Αυτή είναι η αλήθεια".

Η ελληνική ομάδα είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία του τραυματισμού του Αναστάση Κωστόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε σε κάτι λιγότερο από δύο παιχνίδια (τραυματίστηκε στον δεύτερο αγώνα με την Τουρκία), ενώ στο πρώτο χιαστί βρέθηκε απέναντι στο απόλυτο φαβορί, την Ισπανία: " Σίγουρα ήταν δυο στιγμές που έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Τάσος ήταν μια μεγάλη απώλεια για εμάς, αλλά όσοι μείναμε στην ομάδα το παλέψαμε σε κάθε παιχνίδι. Όσο για την Ισπανία... Δεν κοιτάζω πίσω. Ως ομάδα προσπαθήσαμε, φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Δεν στηρίζομαι ούτε στην τύχη, ούτε θα κάτσω να πω "κοίτα, αν δεν έχει γίνει αυτό ή το άλλο". Έτσι ήρθαν τα πράγματα, κάναμε την προσπάθειά μας με την Ισπανία, δεν τα καταφέραμε, προχωράμε".

Όλο αυτό ήταν ένα crash test για τους νεαρούς διεθνείς, που διαπίστωσαν και μόνοι τους τι συμβαίνει εκεί έξω: " Σίγουρα είναι μεγάλο μάθημα. Να βγαίνεις και να παίζεις εκτός Ελλάδας, να αντιμετωπίζεις πιο ψηλά και δυνατά κορμιά, άλλους τρόπους παιχνιδιού. Παίρνεις πράγματα από όλα αυτά και θα ήταν καλό να εκμεταλλευτούμε ότι μάθαμε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Υγεία να έχουμε όλοι και προχωράμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ