Βατή κλήρωση για την Εθνική Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ

Η τοποθέτηση της Εθνικής στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2019 είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μία καλή κλήρωση.

Το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία και η Πορτογαλία είναι οι τρεις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εθνική Γυναικών στον Δ' όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2019.

Η τοποθέτηση της Ελλάδας στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας - κάτι που συνέβη χάρη στην 4η θέση που κατέκτησε η ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας πριν μερικές εβδομάδες - βοήθησε σε αυτή την  - φαινομενικά - βατή κλήρωση.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν σε τρία "παράθυρα" που έχει ανοίξει η FIBA μέσα στην σεζόν: 6 με 16 Νοεμβρίου 2017, 5 με 15 Φεβρουαρίου 2018 και 12 με 22 Νοεμβρίου 2018.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων, από τους οποίους θα προκύψουν οι 14 ομάδες που θα προκριθούν στο Ευρωμπάσκετ του 2019. Την πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει η Λετονία και η Σερβία επειδή είναι οι δύο χώρες που θα συνδιοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά οι όμιλοι των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ:

Α’ Όμιλος: Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία

Β’ Όμιλος: Εσθονία, Πολωνία, Λευκορωσία, Τουρκία

Γ’ Όμιλος: Αλβανία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ρωσία

Δ’ Όμιλος: Πορτογαλία, Μ. Βρετανία, Ισραήλ, Ελλάδα

Ε’ Όμιλος: Φινλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Γαλλία

Στ’ Όμιλος: Βουλγαρία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ισπανία

Ζ’ Όμιλος: Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία, Βέλγιο

Η’ Όμιλος: ΠΓΔΜ, Κροατία, Σουηδία, Ιταλία

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Μ. Βρετανία-Ισραήλ

Πορτογαλία-Ελλάδα

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ισραήλ-Πορτογαλία

Ελλάδα-Μ. Βρετανία

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Πορτογαλία-Μ. Βρετανία

Ισραήλ-Ελλάδα

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ελλάδα-Πορτογαλία

Ισραήλ-Μ. Βρετανία

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Μ. Βρετανία-Ελλάδα

Πορτογαλία-Ισραήλ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Μ. Βρετανία-Πορτογαλία

Ελλάδα-Ισραήλ

Ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς, δήλωσε σχετικά με την κλήρωση στο σάιτ της ΕΟΚ: "Κάναμε μια μεγάλη επιτυχία στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανάλογη συνέχεια.  Αγώνα κάναμε και πριν, μεγαλύτερο αγώνα θα πρέπει να κάνουμε τώρα.  Ο πήχης των προσδοκιών μας είναι πλέον ψηλά.

Ο όμιλος που κληρωθήκαμε είναι δύσκολος όπως θα ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος όμιλος. Αυτό που κρατάω σαν θετικό είναι ότι η FIBA μας έβαλε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Εύχομαι ότι με την επιτυχία της Εθνικής Γυναικών οι παίκτριες να γυμναστούν περισσότερο και να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτερες γιατί τις χρειάζεται  το γυναικείο μπάσκετ".

Η Στέλλα Καλτσίδου από την πλευρά της υποστήριξε πως "από τη στιγμή που είμαστε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αποφύγαμε τις μεγάλες δυνάμεις. Φαινομενικά χαρακτηρίζεται ως βατή η κλήρωση, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανάλογη παρουσία στο γήπεδο. Όπως κάθε φορά θα κριθεί από το πως θα παραταχθούμε εμείς και αν η ομάδα μας θα είναι πλήρης. Θεωρώ ότι από εμάς εξαρτάται. Όπως δείξαμε στο Ευρωμπάσκετ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες"

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24