Βασιλειάδης: "Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξήρε την Εθνική Νέων και μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ, ακόμα και για τη FIBA και την Turkish Airlines EuroLeague.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Νέων έγινε το θέμα των ημερών. Αθλητικό και όχι μόνο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επισκέφτηκε το πρωί το μέγαρο Μαξίμου και στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μίλησε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τη νέα "χρυσή" γενιά του μπάσκετ...

"Το ελληνικό μπάσκετ προσφέρει χαρά στον ελληνικό λαό σε στιγμές δύσκολες. Αυτή η σταθερότητα που υπάρχει στο μπάσκετ δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται και στην Ομοσπονδία και στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ" είπε αρχικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας ότι "το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει καλά και ελπίζουμε να κλείσει ακόμη καλύτερα, γιατί έχουμε και τους άνδρες μπροστά μας. Το μπάσκετ είναι μία σταθερά στον ελληνικό αθλητισμό και ο τρόπος που λειτουργεί  είναι υποδειγματικός για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού".

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτήρισε "ψευτοδίλημμα" το αν προτιμά το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο και υπογράμμισε ότι "σε όποιον αρέσει ο αθλητισμός, δεν μπαίνει σε τέτοια διλήμματα. Και τα δύο μου αρέσουν το ίδιο. Εξαρτάται ανά περίοδο ποιο σε κάνει να νιώθεις πιο κοντά και πιο όμορφα και πιο περήφανος. Το ποδόσφαιρο, τον τελευταίο καιρό, κάνει κάποια βήματα προς την ομαλότητα. Θα το δούμε. Το μπάσκετ δεν έχει αυτά τα ζητήματα. Έχει κι αυτό τα προβλήματά του, αλλά όχι τέτοια ζητήματα".

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέλυσε εν συνεχεία την άποψή του για την Εθνική Νέων, λέγοντας πως "είναι μεγάλο ζήτημα ο χρόνος συμμετοχής των Ελλήνων παικτών. Είμαστε σε μία διαβούλευση με την ομοσπονδία για το πώς μπορούμε να βρούμε λύση, και θεσμικά, γι' αυτό το ζήτημα. Είναι πολύ σημαντικό γιατί παράγουμε εξαιρετικούς παίκτες και είναι κρίμα αυτοί οι παίκτες να μην παίζουν. Δεν είναι φαινόμενο μόνο στις μεγάλες ομάδες αυτό, αλλά δυστυχώς είναι και στις μικρότερες. Ενδεχόμενα να πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις".

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε ακόμα για την κόντρα μεταξύ FIBA και EuroLeague, ακόμα και για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, λέγοντας τα εξής: "Νομίζω πως η πρωτοβουλία να υπάρχουν προκριματικά και μέσα στη σεζόν να δίνουν οι εθνικές ομάδες μπροστά στον κόσμο τους αγώνες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση σε αυτή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε FIBA και Euroleague.

Η άποψή μου είναι πως ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει την Εθνική, όχι μόνο μια φορά το χρόνο σε κάποια φιλικά. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η τελευταία φορά που οι Έλληνες φίλαθλοι είδαν την Εθνική τους σε επίσημο αγώνα μας πάει αρκετά χρόνια πίσω. Είναι ένα ζήτημα. Νομίζω όμως πως έχει ξεκινήσει ο σχετικός διάλογος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η θέση μας είναι αυτή, όσο μας πέφτει λόγος. Στηρίζουμε αυτή την άποψη. Θα πρέπει δηλαδή να έχουμε αυτή τη δυνατότητα, για να δημιουργείται και η έννοια της ομάδας, η αίσθηση της ομάδας. Να μην είναι μία μάζωξη μια φορά το χρόνο. Η λύση θα βρεθεί, όπως έχει βρεθεί και στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να υπάρχει θετική διάθεση από όλους.

Νομίζω πως, επί της ουσίας, έδωσα την απάντηση. Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα. Καταλαβαίνω και τους προβληματισμούς της Euroleague στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό αθλητικό προϊόν, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να στερούμε και τη δυνατότητα στις Εθνικές ομάδες να υπάρχουν, να παράγουν και να δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να παίζουν και κυρίως να έρχονται σε επαφή οι αθλητές με το κοινό τους με τη φανέλα της Εθνικής. Είναι πολύ σημαντικό. Σας λέω ότι έχει ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος που επιτέλους έπρεπε να γίνει. Θα πρέπει όμως ξεκάθαρα να καταστεί σαφές ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24