ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασιλακόπουλος: "Όπως πάντα αγνοήσαμε τα κουτσομπολιά"

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για τη νίκη της Εθνικής επί της Σερβίας, στάθηκε στο πάθος και στην θέληση των διεθνών παικτών, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η "γαλανόλευκη" να αγωνιστεί στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Σερβίας , ενώ πήρε θέση για τα "παράθυρα" της FIBA, αλλά και για το ενδεχόμενο η "γαλανόλευκη" να αγωνιστεί και σε άλλες περιοχές πλην της Κρήτης,

"Είναι μία μεγάλη βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Νομίζω ότι διασφαλίζουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την παρουσία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ένα μεγάλο ραντεβού και πιστεύω πως με την συμμετοχή όλων των παικτών, κι αυτών που δεν είναι σήμερα εδώ, η Εθνική θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει. Η Σερβία είναι μεγάλη δύναμη, αλλά ο τρόπος που στάθηκαν τα παιδιά ήταν συγκλονιστικός.", δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος παρατήρησε επίσης πως "η επιτυχία αυτή είναι ένας ένας κρίκος και προστίθεται στην αλυσίδα των συνεχόμενων επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού".

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εν συνεχεία ρωτήθηκε για το πάθος που έδειξαν οι Έλληνες διεθνείς: "Αυτό διαμόρφωσε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά που έκαναν το 6-0. Αυτά έφεραν την Εθνική στα πρόθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείξαμε πως είμαστε ομάδα. Αγνοήσαμε τα κουτσομπολιά, όπως πάντα".

Για τα... παράθυρα της FIBA, τόνισε: "Ο κόσμος θέλει και πρέπει να βλέπει την Εθνική. Αν η Εθνική δεν παίζει στην χώρα της, δεν μπορεί να προχωρήσει το μπάσκετ. Κάποτε είχαμε πέντε χρόνια να παίξει η Εθνική στην Ελλάδα. Τα παράθυρα είναι υποχρέωση και πρέπει όσοι φέρνουν εμπόδια, η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ, πρέπει να να συνταχθούν".

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η Εθνική να αγωνιστεί στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη: "Θέλουμε και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ας το σκεφτούν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες των γηπέδων. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο, γιατί είναι μέρα χαράς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ