ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασιλακόπουλος: "Να τελειώσει το καραγκιοζιλίκι με την ΕuroLeague"

Βασιλακόπουλος: "Να τελειώσει το καραγκιοζιλίκι με την ΕuroLeague"
EUROKINISSI

O Γιώργος Βασιλακόπουλος ξέσπασε κατά της EuroLeague μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Μ. Βρετανίας, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στην προσπάθεια όσων βοήθησαν την "γαλανόλευκη" να κάνει το 4/4 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Μ. Βρετανίας για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, ενώ για ακόμη μία φορά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της EuroLeague επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της FIBA και των ομοσπονδιών να βγουν μπροστά .

"Αν ήμουν οπαδός του δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», το 4-0 θα ήταν ικανοποιητικό. Δεν είμαι όμως οπαδός του δόγματος και πολλά άσχημες σκέψεις με απασχολούν και πρέπει να δοθεί λύσει απ' όλους όσους ασχολούνται με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τις εθνικές. Αν δεν υπάρχει Εθνική ομάδα, δεν υπάρχει το μπάσκετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ωραίο να μην έχουμε τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής; Δεν θέλω να υποτιμήσω τα παιδιά και τον ιδρώτα τους. Τα παιδιά ανταποκρίνονται, αλλά κάποιοι πρέπει να σκεφτούν πως πάνω από όλα είναι ο θεσμός των Εθνικών ομάδων Δυστυχώς κάποιοι περνάνε την ανάπτυξη μέσα από τη δική τους διοργάνωση", είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ στην κάμερα της ΕΡΤ κι εν συνεχεία ρωτήθηκε για τις σκέψεις που υπάρχουν στο... στρατόπεδο της FIBA για τις επόμενες κινήσεις της:

"Υπάρχουν σκέψεις. Είμαστε σε μια διαβούλευση για να αλλάξει το σκηνικό. Πρέπει να μπούμε μπροστά, να αλλάξουμε τις εξελίξεις και τα γεγονότα και όλοι κάποιοι άλλοι να τα φτιάχνουν. Αυτό το καραγκιοζιλίκι με την Ευρωλίγκα πρέπει να τελειώνει και να λήξει οριστικά αυτή ιστορία. Η κοινή γνώμη που ασχολείται με τον αθλητισμό θα δώσει λύση. Δεν είναι ευρωπαϊκή πρόοδος. Μέσα στο τερέν υπάρχουν 10 παίκτες που δεν είναι Ευρωπαίοι. Πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί θα χάσουμε και το μπάσκετ, αλλά και τον κόσμο".

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία των παικτών στα "παράθυρα" λέγοντας πως "ήταν συγκινητική, ξεπέρασαν κάποιες φορές τον εαυτό τους. Θέλω να σταθώ και στην παλιά φρουρά. Τα παιδιά να είναι το παράδειγμα ώστε η Εθνική να έχει όμτι καλύτερο μπορεί στο παρκέ. Αυτοί εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ. Ο στόχος επετεύχθη. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήταν παρόντες για να γίνει το 4/4 αλλά και στον κόσμο και όσους βοήθησαν στην οργάνωση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ