Τσαγκρώνης: "Σε τραγικά διλήμματα οι παίκτες, αν επιμείνει η EuroLeague"

Τσαγκρώνης: "Σε τραγικά διλήμματα οι παίκτες, αν επιμείνει η EuroLeague"

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Τριπλή απειλή" με τoν Σπύρο Καβαλιεράτο για την κόντρα FIBA - EuroLeague, τις ποινές και το θέμα με τους διαιτητές που σφυρίζουν στην EuroLeague.

Στην εκπομπή "Τριπλή απειλή" με τον Σπύρο Καβαλιεράτο μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής (20/10) ο Τάκης Τσαγκρώνης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της λίστας με τους παίκτες που θα διαμορφώσουν την τελική δωδεκάδα για τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ στάθηκε επίσης στο κομμάτι της παρουσίας του Γιάννη Μπουρούση, αλλά και τη διαμάχη που υπάρχει με τους διαιτητές της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3:

Για την σύσκεψη που έγινε στην Ελβετία: "Έγινε μία σύσκεψη με 11 Ομοσπονδίες, με ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".

Για το αν αλλάζει κάτι στην κόντρα FIBA - EuroLeague: "Το θέμα είναι δύσκολο και πολύπλοκο. Από την μία πλευρά υπάρχει μία αρνητική στάση από την EuroLeague σε κάτι το οποίο ήξερε εδώ και δύο χρόνια. Στην πορεία έλεγε "θα τα βρούμε" και τελικά, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μία λογική ταύτιση, από την άποψη που η EuroLeague επιμένει σε κάτι που δυστυχώς δεν ευνοεί τις Εθνικές ομάδες και το μπάσκετ γενικότερα. Με δεδομένο πως κάθε διαμάχη είναι εις βάρος του αθλήματος. Από την άλλη, πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι φορείς του αθλήματος και ποιοι όχι".

Για το αν θα πληρωθεί ένα… τίμημα, ώστε να βρεθεί λύση: "Θα πληρωθεί ένα τίμημα και δυστυχώς στη μέση της ιστορίας θα είναι οι παίκτες, οι οποίοι θα βρεθούν σε τραγικά διλήμματα ίσως, αν επιμείνει η EuroLeague σε αυτή την απόφαση".

Για την ανακοίνωση της προεπιλογής και τους παίκτες που συμμετέχουν στην EuroLeague: "Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι θα γίνει. Υπάρχουν νόμοι που επιδικάζουν κάποια ζητήματα αυτοδίκαια, χωρίς να υπάρχει παρέμβαση διοικητικού συμβουλίου και άλλων οργάνων που. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα. Εύχομαι κι ελπίζω, ότι θα βρεθεί λύση, με δεδομένου η πρόταση που είχε κάνει η FIBA, με καλή θέληση θα ξεπερνούσε κάποια εμπόδια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ότι είναι να γίνει θα γίνει τώρα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα. Ο Νοέμβρης θα είναι κρίσιμος για να λυθεί το θέμα καθώς στη συνέχεια θα υπάρχουν οξύτητες και από τις δύο πλευρές".

Για τις επιλογές των παικτών: "Όσον αφορά την πρόσκληση των 24 παικτών είναι καθαρά θέμα επιλογής των δύο προπονητών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από τη διοίκηση".

Για την ανακοίνωση των δύο προπονητών που δεν έχει γίνει: "Αυτό είναι λίγο αστείο… Ο Γενικός γραμματέας βγήκε στο διοικητικό συμβούλιο και ανακοίνωσε τους προπονητές (Σκουρτόπουλος, Μίσσας) όπως και στην εκπομπή σας στον Sport24 Radio, είπα ότι συνεχίζουν οι δύο, τι άλλο πιο επίσημο θα μπορούσε να γίνει; Ο Γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας τα είπε, όχι κάποιος άλλος".

Για τον Γιάννη Μπουρούση: "Ο Γιάννης έχει ένα κενό στην Κίνα και θέλει να ενισχύσει την Εθνική ομάδα. Δεν μπορείς να το αρνηθείς από τη στιγμή που θέλει να βοηθήσει την ομάδα, έχει προσφέρει πολλά".

Για το αν υπάρχει τιμωρία ομάδων αν αρνηθούν οι παίκτες να παίξουν στις Εθνικές: "Είναι θέματα της FIBA και των αρμόδιων ομοσπονδιών. Εύχομαι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η τιμωρία πρέπει να είναι η τελευταία λύση. Ο νόμος προβλέπει ότι αυτοδίκαια επιβάλλει ποινές. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο των ποινών".

Για τους Έλληνες διαιτητές που είναι μόνο στην EuroLeague: "Η ΕΟΚ δεν έχει συμμετοχή σε αυτές τις αποφάσεις. Η ΚΕΔ εκ του νόμου είναι μια επιτροπή που ορίζεται από την ομοσπονδία αλλά οι αποφάσεις της εκτελούνται χωρίς να μπορεί να τις ανατρέψει κάποιος. Υπάρχουν όργανα και προϋποθέσεις. Δυστυχώς φτάσαμε σε ένα σημείο οι διαιτητές να πάνε στο δικαστήριο και μας αναγκάζουν ν' αμυνθούμε. Από τη στιγμή που λένε ότι θα καταφύγουν στα δικαστήρια, κάποια στοιχεία έχουμε κι εμείς, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν κάποιος διαιτητής θέλει να επιστρέψει στη FIBA μπορεί να το κάνει. Η FIBA δεν όρισε κανέναν από αυτούς τους διαιτητές σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώνει. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η λύση είναι να επιστρέψουν στην FIBA".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24