ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τι ακριβώς είχε δηλώσει ο Ρικ Πιτίνο για το ενδεχόμενο να αναλάβει άλλη ομάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στη διάρκεια της παρουσίασης του από την ΕΟΚ, ο Ρικ Πιτίνο είχε ερωτηθεί για το ενδεχόμενο να προκύψει πρόταση από σύλλογο, είτε του ΝΒΑ είτε της EuroLeague. Η απάντησή που έδωσε.

Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου, η ΕΟΚ παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον Ρικ Πιτίνο, ως τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Η συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον πολύπειρο τεχνικό αφορά στο Προολυμπιακό Τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού (η Ελλάδα θα μπει στον όμιλο είτε του Καναδά είτε της Κροατίας), αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον η ελληνική ομάδα πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Μία από τις ερωτήσεις που του έγιναν αφορούσε στο ενδεχόμενο μέχρι το καλοκαίρι να προκύψει πρόταση από σύλλογο, είτε του ΝΒΑ είτε της EuroLeague. Σε αυτό λοιπόν απάντησε πως " δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει δουλειά που δεν θα με αφήσει να μην προπονήσω αυτή την ομάδα. Όταν δίνω τον λόγο μου, αυτό δεν είναι δουλειά. Είναι τιμή. Είναι κάτι που παίρνω πολύ σοβαρά και είναι κάτι που θα κρατάω για όσο ζω". Οπως είναι εύκολα κατανοητό, ο Αμερικανός κόουτς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δουλέψει κάπου αλλού, την ίδια στιγμή όμως που εξηγούσε πως ακόμα και αν το έκανε, δεν θα άφηνε την Εθνική.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ρικ Πιτίνο είναι τόσο ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών για το Προολυμπιακό Τουρνουά, όσο κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Για τπν ίδιο δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένα πρόβλημα, μένει να δούμε ποια θα είναι η θέση της Ομοσπονδίας τώρα που πλέον δημιουργείται μια δύσκολη κατάσταση.

Photo Credits: Eurokinissi

Μπορείτε να ακούσετε την απάντηση που έδωσε στο 50'05'':

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ