ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σωτηρίου: "Πιστεύουμε στα θαύματα"

Σωτηρίου: "Πιστεύουμε στα θαύματα"

Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στα ημιτελικά του EuroBasket Women (audio).

Η φόργουορντ της Εθνικής Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Βούρτσα, μπάλα και τραμπάλα", με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Κώστα Παπαγεωργίου για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών.

Για την πορεία της Εθνικής μέχρι τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ: "Δουλεύουμε πολύ σκληρά εδώ και χρόνια. Υπάρχει ένα πλάνο και δεν είναι τυχαίο που το επαναλαμβάνουμε όλες. Γίνεται δουλειά εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε συγκεντρώσει πολλά σημαντικά στοιχεία από όσους έχουμε δουλέψει".

Για το αν το περίμεναν ότι θα προκρίνονταν στους "4" της διοργάνωσης: "Το αξίζουμε. Το καλό γίνεται όταν δεν το περιμένουμε. Ίσως είχαμε λιγότερο άγχος. Κάναμε όσα κάνουμε πάντα. Όλα αυτά γίνονται χρόνια. Ίσως δεν γίνονταν τόσο οργανωμένα. Ίσως δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά υπάρχει και πολύ καλό κλίμα. Εγώ πίστευα στα θαύματα. Έχουμε αρχίσει και πιστεύουμε όλες μαζί στα θαύματα πια. Είμαστε πολύ χαρούμενες".

Για τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά: "Εμείς δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Πιστεύουμε όμως ότι θα είναι η Γαλλία και σίγουρα θα είναι πιο αγχωμένη, δεδομένου του πως την αντιμετωπίσαμε στο προηγούμενο ματς".

Για το αν μπορεί να συγκρίνει το κατόρθωμα της Εθνικής μπάσκετ γυναικών με κάποιο άλλο Εθνικής ομάδας: "Είπα στα αποδυτήρια ότι πάμε όπως η Εθνική ποδοσφαίρου το 2004. Υπάρχει η ελληνική τρέλα και η ψυχή μας. Όλα είναι σημαντικά και χαιρόμαστε που βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στο μπάσκετ".

Για το σημείο του παιχνιδιού στο οποίο προηγούνταν η Τουρκία: "Δεν μας βγήκε το αρχικό πλάνο με το ένας εναντίον ενός στην άμυνα και περάσαμε στο δεύτερο πλάνο και παίξαμε ζώνη που τους μπέρδεψε. Στην αρχή ήμασταν πολύ νευρικές και στην επίθεση. Μετά τα φτιάξαμε όλα και ακόμη και τα κορίτσια που έπαιξαν ως αλλαγή είχαν πολύ σημαντικό ρόλο και βοήθησαν και σε άμυνα και σε επίθεση".

Για το πόσο σημαντικές είναι οι νίκες επί των Σερβία, Ρωσία, Τουρκία: "Εκτός από την Μάλτση και την Καλτσίδου που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία, οι υπόλοιπες είμαστε μωρά σε αυτό τον τομέα. Αυτά που βγάζουμε όμως στο παρκέ είναι απίστευτα. Η ψυχή μας, η συγκέντρωσή μας και η αγάπη για την Εθνική που μας οδηγεί στο να ρίχνουμε τον εγωισμό μας για να φτάσει αυτή η ομάδα ψηλά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ