ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στο προπονητικό τιμ της Εθνικής ο Καλαμπόκης

Στο προπονητικό τιμ της Εθνικής ο Καλαμπόκης

Ο Γιάννης Καλαμπόκης αποτελεί το νέο πρόσωπο στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ανδρών. Διαβάστε ποιοι είναι οι τρεις συνεργάτες που επέλεξε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το προπονητικό τιμ της Εθνικής Ανδρών μπορεί πλέον να πιάσει δουλειά. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κατέληξε στους (τρεις) συνεργάτες που θα έχει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και τους ανακοίνωσε 11 ημέρες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία (24 Νοεμβρίου, 21:30) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Αυτοί θα είναι δύο παλιοί γνώριμοι (Γιάννης Ελευθεριάδης, Θανάσης Μολυβδάς) και ένα νέο πρόσωπο: ο Γιάννης Καλαμπόκης, που μόλις πριν από μερικούς μήνες ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρόεδρος στον ΠΣΑΚ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής εξήγησε και τους λόγους που κατέληξε στους συγκεκριμένους συνεργάτες μέσω δήλωσης που έκανε στο σάιτ της ΕΟΚ:

" Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερη, όπως εξάλλου όλη αυτή που ξεκινάμε με τον θεσμό των προκριματικών και έπρεπε να βρούμε κάποιους συνεργάτες που να είναι διαθέσιμοι, αλλά να έχουν και παραστάσεις. Καταλήξαμε σε ένα επιτελείο αποτελούμενο από τον Γιάννη Ελευθεριάδη, τον Θανάση Μολυβδά και τον Γιάννη Καλαμπόκη.

Ο Γιάννης Ελευθεριάδης είναι μέλος των επιτελείων των Εθνικών ομάδων εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας τους. Ο Θανάσης Μολυβδάς έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο επιτελείο της Εθνικής Ανδρών. Ο Γιάννης Καλαμπόκης, τέλος, συμμετείχε ως παίκτης στο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική το 2009, έχει κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής και πέραν των τεχνικών ζητημάτων θα λειτουργήσει και ως σύνδεσμος μεταξύ προπονητών και παικτών.

Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες μας επαφές, καταλήξαμε σε συμφωνία για τους ρόλους που θα υπάρξουν και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τη δουλειά".

Καλαμπόκης: "Nα φανώ αντάξιος της ευκαιρίας"

Η ανακοίνωση του Περιστερίου: " Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου συγχαίρει τον Γιάννη Καλαμπόκη για την ένταξη του στο τεχνικό τιμ της Εθνικής μας ομάδας!

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, είναι μέλος της οικογένειας του ΓΣΠ από το καλοκαίρι, όντας στο πλευρό του Νίκου Καραγιάννη στην Εθνική μας ομάδα και, παράλληλα, πρώτος προπονητής των Εφήβων του Συλλόγου μας.

Πλέον αποτελεί κι έναν από τους συνεργάτες του Θανάση Σκουρτόπουλου στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των Ανδρών, στην οποία επιστρέφει πλέον ως προπονητής, έχοντας στο παρελθόν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, αγωνιζόμενος με την φανέλα με το Εθνόσημο.

Ο ίδιος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα (gsperisteri.gr) του ΓΣ Περιστερίου δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία μου στο προπονητικό τιμ της Εθνικής μας ομάδας.
Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της ευκαιρίας και των προσδοκιών και θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον κόουτς Θανάση Σκουρτόπουλο, όσο και την ΕΟΚ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ