ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην πρώτη δεκάδα της FIBA η Ελλάδα

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) -COPYRIGHT 2018 NBAE VIA GETTY IMAGES

Στο Top 10 της κατάταξης της FIBA επέστρεψε η Ελλάδα μετά τις νίκες που σημείωσε στο δεύτερο "παράθυρο" της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δύο νίκες επί της Εσθονίας και της Μεγάλης Βρετανίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έβαλαν την Ελλάδα πάλι στις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του δεύτερου "παραθύρου" σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική, η FIBA κοινοποίησε τον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης των ομάδων, ο οποίος βρίσκει την Ελλάδα στην 9η θέση, δηλαδή δύο παραπάνω από την τελευταία καταμέτρηση (28/11/2017).

Η Ελλάδα έφτασε τους 525,9 πόντους, άφησε πίσω της την Αυστραλία (459,9) και τη Βραζιλία (452,7), ενώ είχε παράλληλα και τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των ομάδων του Top 10. Στην κορυφή του πίνακα βρίσκονται σταθερά οι ΗΠΑ (735,0) και η Ισπανία (704,7), ενώ στην 3η θέση ανέβηκε η Γαλλία (644,0), που προσπέρασε την Σερβία (642,9) λόγω της ήττας που υπέστη στην προκριματική φάση.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στη λίστα την είχαν το Μπαχρέιν (κέρδισε 10 θέσεις) και τη μεγαλύτερη πτώση το Αζερμπαϊτζάν (έπεσε 19 θέσεις). Η πρώτη ασιατική ομάδα που συναντάμε στη λίστα είναι το Ιράν (24ο) και η πρώτη αφρικανική η Νιγηρία (32η).

Δείτε πως έχει η κατάσταση στις πρώτες 15 θέσεις του FIBA Ranking:

Στην πρώτη δεκάδα της FIBA η Ελλάδα
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ