ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην Εθνική Γυναικών ο Κεραμιδάς

Στην Εθνική Γυναικών ο Κεραμιδάς
INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κώστα Κεραμιδά στη θέση του προπονητή για την Εθνική Γυναικών, με την Ελένη Καφαντάρη να προστίθεται στο πλευρό του. Ποιος είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Με τον Κώστα Κεραμιδά στην άκρη του πάγκου θα πορευτεί η Εθνική Γυναικών στα προημιτελικά του Eurobasket 2017, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα καθίσει πάντως για πρώτη φορά σε "γαλανόλευκο" πάγκο, αφού είχε προηγηθεί η θητεία του στη Μεσογειακή ομάδα Γυναικών και την Εθνική Νέων Ανδρών, την ώρα που ήταν συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Eurobasket 2005.

Στο πλευρό του τοποθετήθηκε η Ελένη Καφαντάρη που το φετινό καλοκαίρι επανέφερε την Εθνική Νέων Γυναικών στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έτσι, επιβεβαιώθηκε η αποκλειστική πληροφορία του Sport24 Radio 103.3, το οποίο είχε αποκαλύψει την αλλαγή σκυτάλης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την 1η Οκτωβρίου στην εκπομπή "Fast Break" με τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Θυμίζουμε πως η Εθνική Γυναικών θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Eurobasket 2017, όπου θα παλέψει για την πρόκριση απέναντι στην Ελβετία, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία. Οι δύο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 21/11 με την Ελβετία (εντός έδρας) κι εν συνεχεία στις 25/11 με τη Βουλγαρία (εκτός έδρας).

Η σχετική ανακοίνωση:

" Ο Κώστας Κεραμιδάς θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, έχοντας δίπλα του στον πάγκο της ομάδας, την Ελένη Καφαντάρη".

Στην ανακοίνωση της ΕΟΚ φιλοξενούνται δηλώσεις του Κώστα Κεραμιδά, ο οποίος δήλωσε: " Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω αυτή τη θέση με ένα δύσκολο έργο να μας περιμένει. Με τη συνεργασία φυσικά των κοριτσιών που απαρτίζουν την Εθνική Γυναικών, θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά, καθώς έχουμε άμεσα υποχρεώσεις με δύο αγώνες στα τέλη Νοέμβρη με Ελβετία και Βουλγαρία".

Από την πλευρά της, η Ελένη Καφαντάρη ανέφερε: " Είναι μεγάλη μου τιμή που η Ε.Ο.Κ. με επέλεξε να είμαι συνεργάτιδα του κ. Κεραμιδά στην Εθνική Γυναικών. Η πρώτη μου εμπειρία από επίσημη διοργάνωση στην εθνική ομάδα ήταν το καλοκαίρι που καταφέραμε να ανεβούμε κατηγορία με τα κορίτσια της νέων γυναικών. Ελπίζω η πορεία μας στη εθνική γυναικών να στεφθεί από ανάλογη επιτυχία και να έχουμε μια αξιόλογη πορεία και συνεργασία τόσο με τα κορίτσια όσο και με το υπόλοιπο επιτελείο".

Ποιος είναι ο Κώστας Κεραμιδάς

Ο Κώστας Κεραμιδάς γεννήθηκε στις 28.11.1969 στην Αθήνα. Το 1991 έκανε το πρώτο βήμα στους πάγκους, μέσω των τμημάτων υποδομής του Σπόρτιγκ. Έχει αγωνιστεί στις γυναικείες ομάδες της Αγία Παρασκευής, της Ακαδημίας Ηλιούπολης, του Αστέρα Εξαρχείων, των Εσπερίδων, του Σπόρτιγκ, του Παναθηναϊκού, της Σόλνα (Σουηδία). Έχει επίσης κοουτσάρει σε όλα τα επίπεδα σε ανδρικές ομάδες από τοπικές κατηγορίες (ΕΣΚΑ) ως την Α1 Ανδρών, όταν βρέθηκε στον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας. Η συνεργασία του με την ΕΟΚ δεν είναι η πρώτη, αφού έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Νέων Γυναικών και βοηθός προπονητή στη Μεσογειακή Ομάδα Γυναικών και την Εθνική Νέων Ανδρών, ενώ ήταν συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Ευρωμπάσκετ 2005. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις ΗΠΑ (Σικάγο και Ουόσινγκτον).

Ποια είναι η Ελένη Καφαντάρη

Η Ελένη Καφαντάρη γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1977 και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Βρίσκεται στους… πάγκους από το 1995. Έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής στις ομάδες Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, Άρης Θεσσαλονίκης, Παναθλητικός Συκεών, Μέγας Αλέξανδρος, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Ήφαιστος, Παναθλητικός Συκεών. Έχει εργαστεί ως πρώτη προπονήτρια στις γυναικείες ομάδες της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, Ποσειδώνα Ν. Μηχανιώνας, Ήφαιστος. Με την Αναγέννηση έφτασε στην Α1 Γυναικών το 2013, έφτασε στην 4η θέση του πρωταθλήματος το 2015 και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την ίδια χρονιά. Από το 2014 είναι υπεύθυνη εθνικών ομάδων για τη Βόρεια Ελλάδα και προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών με την οποία εξασφάλισε την άνοδος στην Α’ Κατηγορία φέτος το καλοκαίρι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ