ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σπανού: "Να μην μας ξεγράφουν"

Σπανού: "Να μην μας ξεγράφουν"

Η Αρτεμις Σπανού μίλησε στο basket.gr για τη δύσκολη αποστολή της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών, ωστόσο προειδοποίησε να μην ξεγράψει κανείς την Εθνική...

Η Εθνική Γυναικών συνεχίζει την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας (16-25 Ιουνίου) και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αισιοδοξεί για μία αξιοπρόσεκτη πορεία στο φετινό τουρνουά. Η Αρτεμις Σπανού, μία από τις παίκτριες που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση, παραχώρησε συνέντευξη στο basket.gr, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για καλή πορεία της Ελλάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

" Η ομάδα μας είναι νέα… Υπάρχει ένας βασικός κορμός, αλλά έχουν έρθει πολλά νέα κορίτσια που θα μας βοηθήσουν. Όσο για τους στόχους μας, βάζουμε πάντα μικρούς. Αυτό που θέλουμε είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μετά βλέπουμε" είπε αρχικά η 24χρονη σέντερ αναφορικά με το στόχο που έχει θέσει η Εθνική στην Τσεχία. Η αποστολή της, βέβαια, μόνο εύκολος δεν θα είναι στον όμιλο με Σερβία, Σλοβενία και Γαλλία. Μάλλον το αντίθετο ισχύει...

"Δεν πάμε απλά για να παίξουμε"

" Είμαστε σε δύσκολο όμιλο, αλλά όλοι οι όμιλοι είναι δύσκολοι. Πάμε σε ένα Ευρωμπάσκετ με τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα αντιμετωπίσουμε δύσκολες ομάδες, αλλά έχουμε δείξει ότι σε κάθε παιχνίδι δίνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε. Δεν πάμε απλά για να παίξουμε. Οπότε έτσι θα κάνουμε και σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Θα πάμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Να μη μας ξεγράφουν και αυτό το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν. Διαθέτουμε ψυχή, καρδιά και θα βγάλουμε στο γήπεδο όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις και στα φιλικά. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό" σχολίασε η σέντερ της Χιρόνα, που είχε φέτος 11,3 πόντους και 5,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

"Πρόβα τζενεράλε η Πάτρα"

Τέλος η Σπανού αναφέρθηκε στα φιλικά της Εθνικής, αλλά και στο τουρνουά που θα γίνει στην Πάτρα 7-9 Ιουνίου. " Με τη Σλοβακία ήταν τα δύο πρώτα μας φιλικά μετά από μία εβδομάδα προπόνησης. Ο κόουτς δοκίμασε αρκετά πράγματα και θεωρώ ότι ήταν θετικά τα συμπεράσματα. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι εύκολη και δείξαμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Υπήρχαν πολύ καλά στοιχεία στον τρόπο που παίξαμε και πως αντιμετωπίσαμε αυτά τα δύο φιλικά" δήλωσε η Σπανού, συμπληρώνοντας:

" Και στην Ιταλία θα είναι δυνατά τα φιλικά για εμάς. Θα δοκιμάσουμε και εκεί διάφορα πράγματα που μας έχει πει ο κόουτς. Πάμε για να παίζουμε κάθε φορά καλύτερα και να διορθώνουμε τα λάθη από τα προηγούμενα παιχνίδια. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε και το τουρνουά που θα γίνει στην Πάτρα και θα είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για εμάς ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Είναι χαρά μας που θα δώσουμε φιλικά και στην Ελλάδα και μακάρι ο κόσμος που θα έρθει να μας δει να ευχαριστηθεί και παρακολουθήσει ωραίους αγώνες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ