ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σοβαρά επεισόδια στο Ελλάδα-Σερβία

Σοβαρά επεισόδια στο Ελλάδα-Σερβία
INTIME SPORTS

Σοβαρά επεισόδια επισκίασαν την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Σερβία για την 3η και τελευταία ημέρα του "Ακρόπολις". Όλα ξεκίνησαν από επεισόδιο Τεόντοσιτς - Φώτση. Τραυματίστηκε ο Μπουρούσης.

Κρίμα, πολύ κρίμα... Οι υπερηχητικές εμφανίσεις της Εθνικής στο τουρνουά Ακρόπολις επισκιάστηκαν από σοβαρότατα επεισόδια ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία.

Πολύ σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, περίπου δυόμιση λεπτά πριν από τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία και ενώ το σκορ ήταν 74-73.

Τα πάντα ξεκίνησαν από κάποιες παρατηρήσεις που έκανε ο Φώτσης στον Τεόντοσιτς, ο δεύτερος απάντησε με γροθιά, ο Διαμαντίδης μπήκε στη μέση να τους χωρίσει και από εκεί και έπειτα το παρκέ μετατράπηκε σε ροντέο.



Ο Κρστιτς μπήκε στον καυγά και άρχισε να μοιράζει μπουκέτα στον Σχορτσανίτη, την ίδια ώρα που κι αυτός δεν ήταν ψύχραιμος. Αυτός πάντως που έμοιαζε με ταύρο εν υαλοπωλείο ήταν ο Αντώνης Φώτσης. Τον κρατούσαν 3-4 άτομα και δεν μπορούσαν να τον συγκρατήσουν.

Κινήθηκε απειλητικά απέναντι στον Μπιέλιτσα και τον έριξε κάτω, με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική σύρραξη στο παρκέ με τις γροθιές να πέφτουν εκατέρωθεν. Μέσα στον καυγά μπλέχτηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Μάρκο Κέσελι.

Ο Μπουρούσης μπήκε στο παρκέ για να καθησυχάσει τα πνεύματα, ο Κρστιτς πιθανότατα νόμιζε ότι μπήκε για τσαμπουκά και το χειρότερο από όλα ήταν ότι ο Έλληνας σέντερ τραυματίστηκε από καρέκλα που εκτόξευσε ο ανεκδιήγητος Σέρβος.

Τρομερά πράγματα στο προτελευταίο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής πριν το Μουντομπάσκετ και με δεδομένο ότι ήταν επίσημο τεστ δεν αποκλείονται κυρώσεις από την FIBA. Μετά την κλωτσοπατινάδα οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια και το παιχνίδι διακοπηκε



Ένταση και στα αποδυτήρια


Μαινόμενος μπήκε ο Γιάννης Μπουρούσης στα αποδυτήρια καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε κάνει ο Κρστιτς. Μάλιστα, μέσα στα νεύρα είπε σε έντονο ύφος στον Ίβκοβιτς για τον Κρστιτς: " Κόουτς, θα του γ....σω την μάνα".

Τα νεύρα είχαν πια είχαν μεταφερθεί σε όλους και ο Διαμαντίδης φέρεται να είπε: "Γράψτε τι καλό παιδί που είναι ο Τεόντοσιτς".

Ο εκνευρισμός του Ντούντα

Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποβλήθηκε από το παρκέ με δύο τεχνικές ποινές που δέχτηκε από τον Χριστοδούλου.

"Είσαι ο χειρότερος του γηπέδου. Στο λέω αλήθεια και είμαι άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό", φέρεται να είπε ο Ντούντα στον διαιτητή Χριστοδούλου κάνοντας παράλληλα το σταυρό του.

Τους βγάζει λάδι το φύλλο αγώνα

Το φύλλο αγώνα δεν... καίει τελικά Έλληνες και Σέρβους, καθώς γράφει ότι το παιχνίδι διακόπηκε χωρίς να αναφέρει καταστάσεις και ονόματα παικτών.

Το διαιτητικό τρίο έγραψε στο φύλλο αγώνα, ότι το παιχνίδι διακόπηκε για λόγους γενικής σύρραξης χωρίς να αναφέρει ποιος ξεκίνησε τον καυγά, ποιοι ενεπλάκησαν και τι συνέβη με κάθε λεπτομέρεια μέχρι οι δύο ομάδες να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια.

Η FIBA ζήτησε το dvd του αγώνα

Όπως ήταν φυσικό, η Παγκόσμια ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (FIBA) ενημερώθηκε για μεγάλης έκτασης επεισόδια στο ΟΑΚΑ και αμέσως επιλήφθηκε του θέματος.

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ζήτησαν το dvd του αγώνα, προκειμένου να το μελετήσουν και να αποφανθούν για τις κυρώσεις.

Τσαρτσαρής: "Δημιουργούν προβλήματα παιδιά που τρώνε ψωμί στην Ελλάδα"

Ο Κώστας Τσαρτσαρής αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, τόνισε: " Παιδιά που τρώνε ψωμί στην Ελλάδα, δημιουργούν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Κάποιοι άνθρωποι από ψηλά πρέπει να κοιτάξουν κάποια πράγματα. Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με αρκετό ταλέντο και ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να δίνουν τα λεφτά τους σε παιδιά που δεν αξίζουν".

Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο για όλα όσα παρακολούθησε στην 3η και τελευταία ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις.

Επεισόδια και στο "Ακρόπολις" του 1987


Επεισόδια τέτοιας έκτασης δεν είχαν στο τουρνουά Ακρόπολις θα πει κάποιος υγιής φίλαθλος. Ωστόσο, ψάχνοντας καλύτερα τα κιτάπια μας είδαμε ότι στο τουρνουά της χρονιάς 1987, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα.

Στο τουρνουά Ακρόπολις του 1987, ο Μέμος Ιωάννου είχε τσακωθεί πολύ άσχημα με τον Τριάνο στο παιχνίδι της Εθνικής με τον Καναδά. Μάλιστα, όσοι θυμούνται λένε ο παλαίμαχος πια παίκτης είχε πιάσει από το λαιμό τον Καναδό και δεν τον άφηνε.

Ο αγώνας:

Σε δεύτερη μοίρα, πέρασε ο αγώνας ο οποίος κατοχυρώθηκε υπέρ της Ελλάδας με σκορ 74-73, η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με την κλασσική της πεντάδα, δηλαδή τους Σπανούλη, Ζήση, Διαμαντίδη, Φώτση και Σχορτσανίτη. Ο τελευταίος για μία ακόμα φορά ήταν όλα τα λεφτά για την Εθνική στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς έβαλε τους αντιπάλους του στα καλάθια (8π. στα πρώτα λεπτά).

Η ελληνική ομάδα ξέφυγε με 17-8 στο 4' ωστόσο η Σερβία με ένα γρήγορο 7-0 μείωσε σε 17-15. Η αντίδραση πάντως των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν πολύ καλή, καθώς έκλεισαν στην άμυνά τους και ξέφυγαν 24-15, χάρη σε καλάθια των Σπανούλη και Τσαρτσαρή.

Σε σχέση με τα προηγούμενα βράδια, η Εθνική έχανε με ευκολία τις διαφορές που έχτιζε, κάτι που συνέβη στην προκειμένη και λόγω του ότι ο Σχορτσανίτης βγήκε για να πάρει ανάσες και ο Κρστιτς βρήκε την ευκαιρία απέναντι στον κοντύτερο Τσαρτσαρή να σκοράρει (24-23 στο 10').

Προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση

Το σερί της Σερβίας έφτασε το 10-0 με το ξεκίνημα της β΄περιόδου, καθώς ο Κρστιτς σκόραρε και από μέση απόσταση (24-25), την ίδια ώρα που οι διεθνείς ήταν άστοχοι στα σουτ τριών πόντων κυρίως γιατί δεν ήταν ξεμαρκάριστοι.

Η άμυνα των Σέρβων είχε βελτιωθεί πολύ, εμποδίζοντας το πικ εν ρολ της ελληνικής ομάδας που δεν μπορούσε να τρέξει στον αιφνιδιασμό κόντρα στους ταχύτατους αντιπάλους της. Πάντως, η ομάδα του Ίβκοβιτς ισοφάρισε σε 27-27, πριν οι διεθνείς ξεφύγουν και πάλι (31-27, (37-32).

Ο Βουγιούκας που είχε περάσει στο παρκέ, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τους Κρστιτς και Σαβάνοβιτς, ενώ η Εθνική είχε χάσει το ρυθμό της, αντιμετωπίζοντας αμυντικά θέματα. Στη μάχη των ριμπάουντ, οι διεθνείς είχαν ηττηθεί κατά κράτος (17-25), ενώ ο Γιόνας Καζλάουσκας σίγουρα είχε προβληματιστεί για τις αδυναμίες στο κοντρόλ παιχνίδι.

Λάθη και βεβιασμένες ενέργειες

Το 41-42 του ημιχρόνου μετατράπηκε γρήγορα σε 41-46 μετά από τέσσερις προσωπικούς πόντους του Τεόντοσιτς, Σταδιακά, η Εθνική ροκάνισε τη διαφορά και με τον Σχορτσανίτη να είναι πραγματικός ογκόλιθος σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκε 47-46.

Θέση στις μάχες της ρακέτας είχε πλέον πάρει ο Τσαρτσαρής, όμως τα λάθη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έδωσαν την ευκαιρία στους Σέρβους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να ξεφύγουν 52-58, με τον Πάουνιτς. Με σπάσιμο της μέσης μείωσε ο Σπανούλης σε 54-58 που ήταν και το σκορ της γ' περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το δεκάλεπτο, η Εθνική έκανε 5 λάθη.

Ο Κέσελι έστειλε τους Σέρβους στο +5 (55-60), πριν διακοπεί για μερικά λεπτά ο αγώνας με τον Ίβκοβιτς να χρεώνεται με δύο τεχνικές ποινές και να αποβάλλεται από το παρκέ. Τέσσερις βολές από τον Σπανούλη και με δύο καλάθια από Σχορτσανίτη και Πρίντεζη το σκορ γίνεται 68-62 υπέρ της Εθνικής.

Οι Σέρβοι πάντως επέμειναν και με τον Κρστιτς πέρασαν και πάλι μπροστά (68-69). Πάντως, ο Φώτσης μετά από τρεις άστοχες προσπάθειες από τα 6.25μ. βρήκε στόχο γράφοντας το 71-69. Λίγο μετά έγινε η φάση ανάμεσα στον Φώτση και τον Τεόντοσιτς και το παρκέ μετατράπηκε σε ροντέο.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 41-42, 54-58, 74-73

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ