ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σλούκας: "Τίποτα δεν έγινε στην τύχη"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας εξηγεί γιατί οι διεθνείς έπαιξαν για τον Κώστα Μίσσα, αλλά και πώς το προπονητικό τιμ δημιούργησε το ιδανικό πλάνο για να έρθει η μεγάλη νίκη επί της Λιθουανίας

Η Εθνική τα είχε όλα το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην Λιθουανία . Και θέληση και έξτρα κίνητρο, μα πάνω απ' όλα πλάνο και σχέδιο. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Και φυσικά όλα όσα ειπώθηκαν πριν από το ματς από το τεχνικό τιμ, εκτελέστηκαν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέσα στο παρκέ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διεθνείς έπαιξαν για τον Κώστα Μίσσα και όλο το προπονητικό τιμ. Εβγαλαν όλο τους το ταλέντο στο Σινάν Ερντέμ, αλλά περισσότερο από κάθε τι άλλο, πίστεψαν και εκτέλεσαν το πλάνο του Κώστα Μίσσα, του Θανάση Σκουρτόπουλου, του Διαμαντή Παναγιωτόπουλου και του Βασίλη Γεραγωτέλη.

Η τακτική της Εθνικής είχε δύο πλάνα στην αντιμετώπιση του Βαλαντσιούνας. Το βασικό σχέδιο ήταν να αντιμετωπιστεί με άμυνα 1 εναντίον 1, προκειμένου να αποφευχθούν οι βοήθειες και οι περιστροφές που θα έδιναν ελεύθερα σουτ στους Λιθουανούς. Ο Παπαγιάννης, ο Μπουρούσης και για λίγο ο Μπόγρης τα κατάφεραν απέναντι στον 25χρονο ΝΒΑερ κι έτσι δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιηθεί το δεύτερο πλάνο γι αυτόν.

Σε ό,τι αφορά στο πικ εντ ρολ, η τριπλή αλλαγή με τον περιφερειακό να υποδέχεται τον Καλνιέτις μετά το σκριν ώστε να μην αναγκαστεί ο ψηλός να τον κυνηγήσει, μπέρδεψε τον Αντομάιτις, ο οποίος ποτέ δεν βρήκε τη λύση.

Οσο για την επίθεση; Η Ελλάδα κτύπησε την Λιθουανία όσο καμία άλλη ομάδα στο πικ εντ ρολ. Ο Βαλαντσιούνας έμενε μέσα στη ρακέτα, συνεπώς ο Σλούκας και ο Καλάθης είχαν όλο το πεδίο για να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν. Το έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Καλάθης, πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο ο Σλούκας. Και οι Λιθουανοί δεν βρήκαν ποτέ τη λύση.

" Ημασταν άριστα προετοιμασμένοι. Οι προπονητές μας τα έδωσαν όλα έτοιμα κι εμείς εκτελέσαμε το πλάνο μας", έλεγε έξω από το γήπεδο ο Κώστας Σλούκας, που απέδωσε όλα τα εύσημα στον Κώστα Μίσσα και τους συνεργάτες του. " Με τον κόουτς γνωριζόμαστε οι περισσότεροι από τότε απο ήμασταν μικρά παιδιά. Οταν παίζαμε στην Εθνική Νέων. Θέλαμε να παίξουμε και για τον Μίσσα, ήταν άδικο αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες. Ειπαν πολλά άσχημα πράγματα γι αυτόν και είχαμε έξτρα κίνητρο και για τον προπονητή μας. Δεν ήταν όμως μόνο ψυχολογικό το θέμα. Το τεχνικό τιμ μας προετοίμασε άριστα, έγινε δουλειά επιπέδου EuroLeague και εμείς ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε για να εκτελέσουμε το πλάνο. Τίποτα δεν έγινε στην τύχη", πρόλαβε να συμληρώσει ο 27χρονος γκαρντ, που δεν πρόλαβε να βγάζει φωτογραφίες, πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν. Ηταν εκεί άλλωστε τα μέλη της πρεσβείας στην Αγκυρα και δεκάδες οπαδοί της Φενέρ, που αποθέωσαν τον Κώστα Σλούκα.

Πλέον, η Εθνική γυρίζει σελίδα. Το κλίμα έχει αλλάξει, η ψυχολογία το ίδιο και όλοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο της Τετάρτης. Η πρόκριση πανηγυρίστηκε, όμως η δουλειά στο Eurobasket 2017 δεν τελείωσε εδώ. Η ελληνική ομάδα θα περιμένει να μάθει αν θα αντιμετωπίσει την Κροατία ή την Ρωσια στα προημιτελικά και από τη Δευτέρα θα αρχίσει την προετοιμασία της...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ