Σλούκας: "Έχουμε μεγάλες προσδοκίες στην Εθνική"

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Κώστας Σλούκας δήλωσε ότι όλη στην Εθνική Ανδρών βάζουν τον πήχη ψηλά, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει το υλικό για να μπορέσει η ομάδα να παίξει γρήγορ και αποτελεσματικό μπάσκετ.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών ολοκληρώθηκε. Οι διεθνείς επιστρέφουν σήμερα (1/8) από το Καρπενήσι, με τις προσπάθειες πλέον να αναμένεται να ενταθούν προκειμένου σιγά-σιγά η ομάδα να αποκτήσει την ταυτότητά της, ενώ σύντομα θα υπάρξουν και τα πρώτα φιλικά.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο Κώστας Σλούκας έκανε τον πρώτο απολογισμό της προετοιμασίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι έγινε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι:"Είναι φανερό σε όλους ότι η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και ένα έμπειρο τεχνικό τιμ. Δουλέψαμε με όρεξη, δουλέψαμε καλά, κάναμε σωστή αρχή σε μια ομάδα η οποία πάντα έχει μεγάλες προσδοκίες. Τελειώσαμε ένα στάδιο με επιτυχία και σταδιακά θα μπούμε στη διαδικασία των αγώνων προετοιμασίας, στα οποία σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι στα πρώτα, αλλά σιγά - σιγά θα βρούμε τον ρυθμό μας μέσα από αυτά".

Για το γεγονός ότι σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, φέτος δεν υπάρχουν τόσες πολλές απουσίες: "Εγώ είχα έναν τραυματισμό πέρυσι και δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στην κλήση της Εθνικής, της ομάδας που είναι κάτι πολύ μεγάλο και που προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά και τιμή όταν συμμετέχεις σε αυτή. Όπως είπα και πριν, το υλικό που υπάρχει είναι πολύ καλό, πολλοί καλοί παίκτες και μεγάλη ποικιλία, δυνατότητα εναλλαγών. Από μόνο του βέβαια αυτό δεν λέει κάτι, αφού και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε υλικό, αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε μια διάκριση που επιθυμούμε όλοι. Παίζουν πολλά πράγματα τον ρόλο τους, μακάρι φέτος η κατάληξη να είναι καλύτερη".

Για τα πρώτα φιλικά της ομάδας, που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στην Πάτρα και το γεγονός ότι ο κόσμος της πόλης περιμένει με ανυπομονησία αυτό το γεγονός: "Το βλέπουμε πάντα ότι ο κόσμος αγκαλιάζει την Εθνική, την αγαπάει, την ωθεί και δίνει ένα έξτρα κίνητρο σε όλους μας, η παρουσία του στο γήπεδο μας βοηθάει να παίξουμε καλύτερα. Είμαστε βέβαιοι για την υποδοχή που θα υπάρξει, αν και ξέρουμε ότι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο καλά τη δουλειά μας είτε μπροστά στο κοινό μας είτε μακριά από αυτό, αφού κακά τα ψέματα, οι στόχοι της Εθνικής είναι αρκετά υψηλοί".

Για το τι πρέπει να περιμένουμε από αυτή την Εθνική ομάδα: "Σε ό,τι αφορά το Ευρωμπάσκετ, θα πρέπει να διεκδικήσουμε μια πολύ καλή θέση στον όμιλο και μετά εννοείται να περάσουμε το πρώτο χιαστί για λόγους ουσίας αλλά και ψυχολογίας. Σε ό,τι αφορά το τι μπορούμε να δείξουμε στο παρκέ, νομίζω ότι υπάρχει το υλικό και η δυνατότητα να παίξουμε και γρήγορο και αποτελεσματικό μπάσκετ, υπάρχουν παίκτες με μεγάλες εμπειρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν και πολύ αθλητικοί παίκτες και δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε το ιδανικό μίγμα".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24