ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκουρτόπουλος: "Βγήκε το διαβατήριο, περιμένουμε την σφραγίδα"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3 ότι η Ελλάδα κέρδισε την Σερβία μέσα από την άμυνα, στάθηκε στους Σλούκα και Καλάθη και τόνισε ότι πλέον μένει η... σφραγίδα στο διαβατήριο για την πρόκριση στην Κίνα.

Χαμόγελα μεν, ψυχραιμία δε. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξέρει ότι μετά τη νίκη επί της Σερβίας ( 70-63 ) η Ελλάδα βρίσκεται με το ένα πόδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ωστόσο στις δηλώσεις του στον Sport24 Radio 103,3 θέλησε να μείνει προσγειωμένος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: " Δεν πήγαμε ακόμα τυπικά Κίνα, αλλά το διαβατήριο έχει βγει και περιμένουμε να βάλουμε την σφραγίδα ώστε να μην έχουμε κάποιο τρελό αποτέλεσμα. Αν η ομάδα συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια σοβαρότητα και υπάρχει το κλίμα που υπάρχει και δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει αυτό, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πούμε ότι μετά το σημερινό τεράστιο βήμα είμαστε κοντά στο Παγκόσμιο".

Για τον αγώνα με την Σερβία και πού κρίθηκε το παιχνίδι τόνισε: " Ημασταν σίγουροι ότι οι Σέρβο θα μας έδιναν το σουτ και θα έκλειναν το καλάθι. Δουλέψαμε σε αυτό το κομμάτι και είχαμε καλές προϋποθέσεις. Όταν σουτάρεις με καλές προϋποθέσεις είναι λογικό να έχεις μεγάλο νούμερο ευστοχίας. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Σλούκας έχει κάνει 3-4 προπονήσεις μαζί μας, καταλαβαίνετε όλοι πόση μεγάλη ικανότητα έχει αυτός και ο Καλάθης στο Pick and Roll, που είναι και το καθοριστικό κομμάτι του παιχνιδιού μας".

Για την αλλαγή στην εικόνα της Ελλάδας σε σχέση με το φιλικό με την Γαλλία δήλωσε: " Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε ένα φιλικό παιχνίδι που γίνεται με τρεις προπονήσεις, ενώ εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε για να ετοιμάσουμε την ομάδα για την Σερβία. Αυτό είναι ελληνικό ιδίωμα και δεν χρειάζεται. Αυτό δεν την ακουμπάει την ομάδα.

Η ομάδα ξεκίνησε από την 1η μέρα για να είναι έτοιμη με την Σερβία. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα. Στην Γαλλία παίξαμε απλώς δύο φιλικά προπόνησης. Και εμείς περιμέναμε καλύτερη εικόνα, αλλά όταν η ομάδα είναι τόσο ανέτοιμη δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική, παρά να δώσουμε μόνο ενθάρρυνση . Σήμερα κάναμε μία μεγάλη νίκη, χαιρόμαστε για αυτό και ετοιμασόμαστε για το επόμενο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ