ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκουρτόπουλος: "Πρόβλημα η άμυνα"

MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προβληματισμένος από την εικόνα της Εθνικής στην άμυνα και συγκεκριμένα στο pick 'n' roll και στο ένας εναντίον ενός εμφανίστηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά το φιλικό με την Γαλλία.

Η Εθνική Ανδρών δεν έμοιαζε έτοιμη στο φιλικό με την Γαλλία και σίγουρα δεν είναι έτοιμη ενόψει της αναμέτρησης με την Σερβία στις 13/9, στο πρώτο παιχνίδι για το τέταρτο "παράθυρο" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό υπογράμμισε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να δηλώνει προβληματισμένος από την αμυντική συμπεριφορά της Ελλάδας.

" Δεν ταιριάζαμε πολύ με τη Γαλλία. Δεν μπορέσαμε να βρούμε τις συνεργασίες που θέλαμε στην άμυνα. Χρειάζομαστε μεγαλύτερη εγρήγορση από κάθε παίκτη γιατί δεν έχουμε χρόνο. Το ματς με την Σερβία θα είναι τελείως διαφορετικό. Στην άμυνα θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα και πήραμε αρνητικό πρόσημο. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας στο πικ εν ρολ και στο ένας εναντίον ενός", τόνισε ο Σκουρτόπουλος.

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε ξεχωριστά σε τρεις παίκτες, τον Λαρεντζάκη, τον Παπαγιάννη και τον Ντόρσεϊ. " Ο Λαρεντζάκης είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος, αφομοιώνει πολύ καλά αυτά που του λέμε και πάντα τον υπολογίζουμε. Ο Παπαγιάννης κάνει μία μεγάλη επιστροφή, είναι παιδί με πολύ μέλλον και η Εθνική τον περιμένει. Πρέπει να ετοιμάσουμε μία δεύτερη γενιά. Τον Ντόρσεϊ τον φέραμε περισσότερο για να μην αποκοπούμε τελείως από αυτόν. Δεν κοιτάμε τα νούμερα, αλλά ότι ήρθε και ότι έχει διάθεση να παίξει", δήλωσε ο Σκουρτόπουλος.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ"

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, από την άλλη, επισήμανε κι αυτός την έλλειψη χρόνου, αλλά και ότι η Ελλάδα έχει την προσωπικότητα για να παρουσιαστεί έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια με Σερβία (13/9) και Γεωργία (16/9). " Το Μαυροβούνιο δεν έχει καμία σχέση με την Γαλλία. Είναι πολύ δυνατοί οι Γάλλοι, πολύ αθλητικοί, δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Βρήκαν ρυθμό, είχαν καλύτερη επικοινωνία και η έλλειψη χρόνου που έχουμε στην προετοιμασία, φάνηκε", είπε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

" Η άμυνα θα μας δώσει την πορεία που θέλουμε, θα πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα και μέσα από αυτήν θα βρούμε ρυθμό και στην επίθεση. Στα επίσημα παιχνίδια θα είμαστε καλύτεροι. Οι Σέρβοι μας ταιριάζουν περισσότερο γιατί είναι λιγότερο αθλητικοί από τους Γάλλους. Σήμερα καταλάβαμε πόσο πολύ πρέπει να συγκεντρωθούμε και δυστυχώς δεν έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε. Πρέπει να δώσουμε το 100%. Έχουμε πολύ ταλέντο και την κατάλληλη στιγμή έχουμε την προσωπικότητα για να το βγάλουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ