ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκουρτόπουλος: "Ο θόρυβος που γίνεται για την Εθνική δεν μας αγγίζει"

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών για τα "παράθυρα", για να σταθεί στην στάση που κράτησε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Δύο μέρες πριν από την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών για τους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη νέα εκκίνηση της Εθνικής Ανδρών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε πως η "γαλανόλευκη" είναι έτοιμη να πορευτεί δίχως τους παίκτες των "αιωνίων", εφόσον αυτοί δεν εμφανιστούν τη Δευτέρα (20/11) στο ΟΑΚΑ, ενώ επεσήμανε πως το πιο σημαντικό είναι το πάθος και η όρεξη με την οποία θα συγκεντρωθούν όσα παιδιά βρίσκονται στις κλήσεις που έχει κάνει.

" Ο θόρυβος που έγινε είναι ανάλογος του μεγέθους των δύο ομάδων που αποτελούν τους αιμοδότες της Εθνικής Ανδρών. Αυτό όμως δεν αγγίζει την Εθνική", ήταν οι πρώτες ατάκες του Θανάση Σκουρτόπουλου αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει την τελευταία εβδομάδα σχετικά με τη δεδομένη απουσία των διεθνών του Ολυμπιακού και το ερωτηματικό που εξακολουθεί να υφίσταται γι αυτούς του Παναθηναϊκού Superfoods, για να συνεχίσει:

" Έχουμε κάνει κάποιες κλήσεις, με κάποια από αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στις δύο ομάδες (σ.σ.: εννοεί τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό). Αν δεν εμφανιστούν, θα πορευτούμε με τους υπόλοιπους, που είναι δεκαπέντε (15) παιδιά και δημιουργούν ένα δομημένο σύνολο. Τα δώδεκα εξ αυτών έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Ως εκεί, το τι θα γίνει με το άλλο θέμα, δεν είναι δουλειά μας. Κοιτάμε όσα πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και να παρουσιάσουμε μία όσο το δυνατόν πιο συμπαγή ομάδα, για να πάρουμε δύο νίκες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στις ομιλίες που έχω κάνει με τα παιδιά, διακρίνω τρομερή όρεξη. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν συγκινητικός σε αυτά που είπε. Εκεί πάνω θα πατήσουμε, θα δώσουμε σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να δείξουν το ταλέντο τους".

Πέραν τούτου, μίλησε για την προσπάθεια που κάνει ο ΓΣΛ φέτος, λέγοντας πως " είμαστε ικανοποιημένοι, κάνουμε σταθερά βήματα προς το καλύτερο. Δεν τα καταφέραμε σε κάποια κομμάτια που θέλαμε να πάμε καλά, όπως το τρίποντο. Πέσαμε στον Άρη, που είχε την καλύτερη μέρα του φέτος στα περιφερειακά σουτ. Παρόλ' αυτά είμαστε ικανοποιημένοι από τη γενικότερη προσπάθεια όλων των παιδιών. Κρατάμε όλο αυτό, ως ένα καλό μάθημα", ενώ σχολίασε τις απουσίες της ομάδας του και τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ τις επόμενες ημέρες:

" Σήμερα στερηθήκαμε έναν βασικό παίκτη μας, τον Κέβιν Ουέαρ. Είναι ο πρώτος σκόρερ και ένας εξαιρετικός παίκτης. Λείπει για προσωπικούς λόγους, είναι στις ΗΠΑ, έπρεπε να ταξιδέψει για ένα σοβαρό θέμα και είναι ακόμη εκεί. Τον περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Επίσης, δεν θα συνεχίσουν μαζί μας ο Γκάρι Φορμπς και ο Κένι Χολ, για λόγους εξωαγωνιστικούς που δεν άπτονται με τη συμμετοχή του στην ομάδα εντός παρκέ. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε ένα γηγενή παίκτη, από μία ομάδα που δεν θα χρειάζεται κάποιο παιδί όσο εμείς. Αυτή η προσθήκη συν έναν ποιοτικό ξένο στο "3" που θα μας βοηθήσει να ανέβουμε επίπεδο. Θεωρώ ότι μέσα στην εβδομάδα θα τα έχουμε καταφέρει και θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι με το Ρέθυμνο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ