ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκουρτόπουλος: "Να δημιουργηθεί μία... δεύτερη Εθνική"

Σκουρτόπουλος: "Να δημιουργηθεί μία... δεύτερη Εθνική"

Η Εθνική βρίσκεται στην Πάτρα όπου θα προετοιμαστεί για τα προκριματικά του Eurobasket με πρώτη αποστολή το παιχνίδι της Παρασκευής (21/2) κόντρα στη Βουλγαρία. Όσα είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κατά την αναχώρηση.

Για την Πάτρα ταξίδεψε η Εθνική Ανδρών, όπου θα προετοιμαστεί για τις πρώτες της αποστολές για τα προκριματικά του Eurobasket, με αυτή κόντρα στη Βουλγαρία να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (21/2), ενώ στη συνέχεια υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (24/1).

Σκουρτόπουλος: "Να δημιουργηθεί μία... δεύτερη Εθνική"

Κατά την αναχώρηση της γαλανόλευκης αποστολής, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: " Έχουμε μπει πλέον στην διαδικασία και ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει. Δυστυχώς οι παίκτες της EuroLeague ούτε αυτή τη φορά είναι μαζί μας και πάμε σε ένα νέο γκρουπ αθλητών. Υπάρχουν απουσίες όπως αυτή του Γκίκα, κάποια μικροπροβληματακια και φτάσαμε σε μια ομάδα που βγαίνει από μία δεξαμενή 30 με 35 παικτών. Αυτή τη φορά το διαφορετικό είναι ότι αν καταφέρομε να πάρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και στις δύο τρεις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση, ο στόχος μας είναι να περάσουμε σε μια μεγάλη ανανέωση και να μπουν στην ομάδα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Υπάρχει η ανανέωση και σε υλικό και σε ηλικία. Θέλουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργηθεί ουσιαστικά μια δεύτερη εθνική ομάδα η οποία θα τροφοδοτεί σιγά σιγά την πρώτη στην οποία τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αρκετές αλλαγές".

Αναφορικά με με τους δύο πρώτους αγώνες με Βουλγαρία και Βοσνία ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: "Είναι δύο επικίνδυνες ομάδες και ειδικά ο αγώνας στην έδρα της Βοσνίας. Διαθέτουν βασικό κορμό, έχουν ελάχιστες απουσίες και αυτό δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με μια ομάδα τριών ημερών που θα είμαστε εμείς. Παρόλα αυτά με τη διάθεση, την πειθαρχία και την καλή δουλειά νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιχνιδιών».

Τέλος για το αν είναι πλεονέκτημα για την Εθνική το γεγονός ότι ο αγώνας με τη Βουλγαρία θα γίνει στην Πάτρα είπε: "Είναι σίγουρα και γι΄αυτό το επιλέγουμε. Η επιλογή γίνεται με βάση την αγάπη που έχει ο κόσμος για την Εθνική και το μπάσκετ και την στήριξη που μας προσφέρουν. Ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα να πάμε και σε άλλες πόλεις".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ