ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκουρτόπουλος: "Δέλεαρ να διατηρήσουμε το αήττητο"

Σκουρτόπουλος: "Δέλεαρ να διατηρήσουμε το αήττητο"

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι σίγουρος πως η Εθνική Ελλάδα θα κάνει ό,τι καλύτερο για να πάρει τη νίκη επί της Σερβίας (3/12, 21:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) παρά το γεγονός πως έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Η Εθνική Ελλάδας δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο στο 5ο "παράθυρο" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, αλλά είναι αποφασισμένη να παραμείνει αήττητη, όπως τόνισε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Η γαλανόλευκη αποστολή το μεσημέρι της Κυριακής (2/12) αναχώρησε για το Βελιγράδι, όπου το βράδυ της Δευτέρας (3/12, 21:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) θα αντιμετωπίσει την Σερβία και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γιάννη Μπουρούση και τον Χάρη Γιαννόπουλο, σημείωσε το κίνητρο που έχει η γαλανόλευκη.

"Είχαμε διαβεβαιώσει στην πρώτη συγκέντρωση για αυτό το παράθυρο, ότι παρά τον εκπληρωμένο στόχο της πρόκρισης, η Εθνική ομάδα θα είναι σοβαρή όπως πάντα. Το δείξαμε στην Πάτρα και αυτό θα πάμε να κάνουμε και στο Βελιγράδι", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Εχουν πει όλοι οι παίκτες ότι κάθε συμμετοχή με την Εθνική αποτελεί κίνητρο από μόνη της. Εκτός αυτού, το να διατηρήσουμε το αήττητο είναι ένα σημαντικό δέλεαρ, μάλιστα απέναντι σε μια δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στην έδρα της και με μεγάλη δική τους ανάγκη για βαθμούς".

Τέλος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως "η απουσία του Γιάννη (σ.σ. Μπουρούση) δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στους ψηλούς, η απώλεια του Χάρη (σ.σ. Γιαννόπουλου) έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που είχαμε από την διάρκεια της στελέχωσης γι' αυτά τα δύο ματς, όμως, υπάρχει δικαιολογημένη εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες που έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε ό,τι τους ζητήθηκε και πιστεύω ότι θα σταθούμε και πάλι καλά".

Οι Γιάννης Αθηναίου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νίκος Γκίκας, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης,Δημήτρης Μαυροειδής, Λευτέρης Μποχωρίδης, Χρήστος Σαλούστρος, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Μιχάλης Λούντζης και Βασίλης Μουράτος βρίσκονται στην γαλανόλευκη αποστολή θα είναι στην διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου για το ματς με την Σερβία.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ