ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο 82-75

Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο 82-75

Σπουδαία νίκη για τη Σενεγάλη, η οποία επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 82-75 και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά. "Γύρισε" ο αστράγαλος του Κάρλος Αρόγιο στο τρίτο δεκάλεπτο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Σενεγάλη, η οποία επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 82-75 και σημείωσε την τρίτη νίκη της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρώτη ήταν το 1978 κόντρα στην Κίνα με 89-79, ενώ ακολούθησε ακόμα μία είκοσι χρόνια αργότερα με 75-72 απέναντι στη Νότια Κορέα.

Οι Σενεγαλέζοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασαν την απόδοση τους, επέβαλαν το παιχνίδι τους και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα, παίρνοντας την ιστορική νίκη απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έχασε τον Κάρλος Αρόγιοπου τραυματίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο του ματς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Ντιέγκ τελείωσε ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 ριμπάουντ (1 επιθετικό, 12 αμυντικά), βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη σπουδαία νίκη.

Ο πρωταγωνιστής

Πρώτος σκόρερ των Σενεγαλέζων ήταν ο Φαγιέ, ο οποίος σημείωσε 20πόντους με 2/2 βολές, 3/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα.

Ο αγώνας

Το Πουέρτο Ρίκο μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης με 14-8, με τους Σενεγαλέζους πάντως να προσπαθούν να μείνουν κοντά στο σκορ. Το Πουέρτο Ρίκο διατήρησε το προβάδισμα του και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με προβάδισμα εννέα πόντων (29-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Σενεγάλη ανέβασε την απόδοση της και ισοφάρισε σε 29-29, παίζοντας πολύ καλά (στο 13').

Στη συνέχεια η Σενεγάλοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα ενός πόντου (41-40). Στην τρίτη περίοδο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τη Σενεγάλη να έχει πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 24' ο Μπαρέα μείωσε σε 50-49 για το Πουέρτο Ρίκο, αλλά η Σενεγάλη και πάλι ανέβασε την διαφορά για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο στο 63-58.

Η Σενεγάλη έβγαλε ενέργεια και πάθος στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Ο Μπάλκμαν για το Πουέρτο Ρίκο μείωσε σε 70-64 στο 35ο λεπτό του αγώνα, ενώ ο Φράνκλιν με 1/2 βολές έφερε το Πουέρτο Ρίκο στο -5 (70-65). Οι Σενεγαλέζοι σταμάτησαν το σουτ τριών πόντων του Πουέρτο Ρίκο και κατάφεραν να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη με 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-40, 63-58, 82-75.

Σενεγάλη (Σαρ): Νιάνγκ, Νταλμέιδα 9(1), Τόμας 2, Ν'Ντογιέ, Ντιόπ 10, Φαγιέ 20(4), Ν'Ντουρ 8, Ν'Ντιαγέ 6, Ντιένγκ 18, Μπατζί 1.

Πουέρτο Ρίκο (Όλμος): Κλεμέντ 2, Μπαρέα 15(3), Φράνκλιν 4, Αρόγιο 11(3), Βάσαλο 6(2), Ριβέρα 6(1), Σάντσεζ 2, Χουέρτας, Μπάλκμαν 21, Γκαλίντο 6(2), Σαντιάγκο 2.

" Όλοι οι αγώνες εδώ είναι τελικοί. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία ομάδα, την οποία έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Θα πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή, γιατί δεν έχουμε παίξει καλά. Χθες ηττηθήκαμε από την Αργεντινή. Και σήμερα χάσαμε από μια ομάδα, που μας πήρε τον αέρα, με τα ριμπάουντ και τα εύστοχα σουτ που είχε στην αρχή. Τώρα εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Κροατίας, δυο ομάδες που έχουν σπουδαίους παίκτες, αλλά και είναι χρόνια μαζί, θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα..." είπε ο έμπειρος Ντανιέλ Σαντιάγκο, που συνεχίζει το μπάσκετ στα 38 του χρόνια.

Ο Ρενάλντο Μπλάλκμαν παραδέχθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη καθώς εκτός των άλλων θα λείπει πιθανότατα και ο Αρόγιο που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις: " Δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να παλέψουμε".

Στον αντίποδα οι Σενεγαλέζοι, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Ο Μοχάμεντ Φαγιέ που του χρόνου θα παίζει στο Ρέθυμνο και πέρσι αγωνίστηκε στην Ελεσίνα σχολίασε σε άπταιστα ελληνικά: "' Ολα καλά"! Αυτό έλειπε να μην είναι, Η Σενεγάλη πέτυχε την δεύτερη νίκη της στην ιστορία της στη διοργάνωση και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ακόμη και στους "16".

Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο 82-75
Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο 82-75
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ