ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Με στόχο την υπέρβαση

Με στόχο την υπέρβαση

Αν η Ιορδανία καταφέρει να πάρει το ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα είναι μία τεράστια υπέρβαση. Το Sport24.gr αναλύει...

Η Ιορδανία με τον Ταμπ Μπάλντουιν στον πάγκο της ευελπιστεί να είναι η ομάδα έκπληξη του προολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας.

Πέρσι, κατέκτησε την δεύτερη του Πανασιατικού πρωταθλήματος, πίσω από την Κίνα και αυτό της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω του προολυμπιακού τουρνουά την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εφόσον, τα καταφέρει, θα γράψει ιστορία, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα καταφέρει να δώσει το "παρούσα" στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Ταμπ Μπάλντουιν βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Ιορδανίας από το 2011, καλύπτοντας το κενό που άφησε πίσω του ο Μάριο Πάλμα. Άλλωστε, η Ιορδανία κατάφερε την μεγαλύτερη της επιτυχία με τον τελευταίο στον πάγκο της...

Προκρίθηκε το 2010 στο Μουντομπάσκετ του 2010, βάζοντας για πρώτη φορά το όνομα της στο χάρτη του παγκοσμίου μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι αποκλείστηκε στον α' γύρο, αλλά ήταν σημαντική και μόνο η παρουσία της.

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, εφόσον καταφέρει να αφήσει Ελλάδα ή Πουέρτο Ρίκο έξω από τους "8" του προολυμπιακού για να διεκδικήσει στα χιαστί ματς την πρόκρισή της, θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Ρασίμ Ράιτ δεν βρίσκεται ανάμεσα στους "εκλεκτούς" καθώς οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να είναι απόλυτα υγιής. Οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο Αμερικανοθρεμμένος Σαμ Ντάγκλας κι ο Ζίντ Αμπάς, που διέπρεψαν πέρσι στο κινεζικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε αναλυτικά το scouting report του Δημήτρη Κυριακού, του Έλληνα προπονητή που εργάζεται στις μικρές εθνικές ομάδες της Ιορδανίας.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Σαμ Ντάγκλας 33 1.98
Ενβέρ Σοομπζόκοφ 34 2.01
Μούσα Αλαουάντι 27 1.88
Ζίντ Αμπάς 29 2.03
Φαντέλ Αλ Ναζάρ 27 1.92
Μαχμούντ Αμπντίν 25 1.89
Σινάν Είντ 21 1.93
Μοχαμάντ Σαχέρ 22 2.10
Αλί Ζαμάλ Ζαχάμπ 24 2.05
Αμπνταλάχ Αμπουκούρα 28 2.01
Καλντόν Άμπου Ρουκάγια 29 2.00
Ίσα Κάμελ 29 1.94
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ