ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιθανότατα με Μαυροβούνιο στους "16" η Εθνική Νέων Ανδρών

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει η Εθνική Νέων Ανδρών στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι του Πανευρωπαϊκού της Κρήτης, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο. Αν δηλαδή δεν διασυρθεί απόψε (17/7, 21:15) από τη Γερμανία.

Λίγες ώρες πριν δώσει το τελευταίο της παιχνίδι για την α' φάση του Πανευρωπαϊκού της Κρήτης, η Εθνική Νέων Ανδρών έμαθε ποιος θα είναι ο αντίπαλος της στο πρώτο νοκ άουτ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Πρόκειται για το Μαυροβούνιο, το οποίο ηττήθηκε το μεσημέρι από την Ισλανδία (60-50) σε αγώνα για τον Β' Όμιλο, με τον οποίο διασταυρώνεται αυτός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη φάση των "16".

Μετά από αυτή την ήττα, η ομάδα του Ντούσαν Ντούμπλιεβιτς κατέληξε στην τελευταία θέση του Β' Ομίλου, πράγμα που σημαίνει πως θα βρει απέναντί της τον πρώτο του Α' Ομίλου, δηλαδή -πιθανότατα- την Ελλάδα.

Τί σημαίνει το " εκτός συγκλονιστικού απροόπτου"; Για να χάσει την πρωτιά στον όμιλό της η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πρέπει να ηττηθεί από τη "νασιοναλμανσάφτ" με -21 (ή περισσότερο), διαφορετικά θα διατηρήσει τα ηνία στον Α' Όμιλο, που οδηγούν σε "σταύρωμα" με τον τέταρτο του Β' Ομίλου (βλ. Μαυροβούνιο). Κι αυτό γιατί στην τριπλή ισοβαθμία με τη Γερμανία και τη Σουηδία (σ.σ.: πριν από λίγο νίκησε την Τσεχία με 70-56), η "γαλανόλευκη" έχει ως κάβα το χθεσινό (16/7) +35 επί της σκανδιναβικής ομάδας, η οποία νωρίτερα είχε κερδίσει με +6 (72-66) τη Γερμανία, κάνοντας την έκπληξη στην πρεμιέρα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το Μαυροβούνιο θα προκύψει ως ο αντίπαλος της Εθνικής Νέων Ανδρών την Τετάρτη (19/7) στο πρώτο νοκ άουτ της διοργάνωσης. Το Μαυροβούνιο, το οποίο πέρσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας της Χαλκίδας, κερδίζοντας στον ημιτελικό την Κροατία και στον τελικό την Ισλανδία (η οποία στους "4" είχε αποκλείσει την Ελλάδα).

Παρεμπιπτόντως, το Μαυροβούνιο έκανε τρομερή εμφάνιση το Σάββατο (15/7) υποχρεώνοντας σε ήττα - σοκ την Τουρκία (73-69). Οι γείτονες βέβαια είχαν τότε ως ελαφρυντικό την απουσία του Φουρκάν Κορκμάζ, ο οποίος βρισκόταν καθ' οδόν για την Κρήτη, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των Philadelphia 76ers στο Summer League του Las Vegas.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ