ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαθεοδώρου: "Μίλησε η κλάση των παικτών"

Παπαθεοδώρου: "Μίλησε η κλάση των παικτών"

Η εθνική Εφήβων είναι στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε στην εξαιρετική αμυντική εμφάνιση της ομάδας του.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τους παίκτες του να πραγματοποιούν μία εξαιρετική εμφάνιση και να επικρατούν με 68-58 της Λιθουανίας παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. " Σήμερα κάναμε μια αμυντική εμφάνιση. Τα παιδιά εξουδετερώσανε πλήρως τον Βάρνας, έναν από τους καλύτερους γκαρντ του τουρνουά" ήταν τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε: " Σήμερα κάναμε μια αμυντική εμφάνιση. Τα παιδιά εξουδετερώσανε πλήρως τον Βάρνας, έναν από τους καλύτερους γκαρντ του τουρνουά. Το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν τα ριμπάουντ. Οι Λιθουανοί ξέρανε το παιχνίδι και μαζί με το άγχος, δεν κάναμε καλό παιχνίδι μέχρι το 30′. Μετά μίλησε η κλάση των παικτών".

Ο Παπαθεοδώρου εξήγησε τη σημασία που έχουν αυτά τα τουρνουά για τα παιδιά υποστηρίζοντας ότι "α υτά τα τουρνουά είναι για την προσωπικότητα των παικτών και όχι για τα συστήματα και τους προπονητές. Το σουτ του Δίπλαρου ήταν μεγάλο σουτ. Εξαιρετικός ο Βασίλης Χαραλαμπόμπουλος. Διαφορετικό το ματς με του Τούρκους σε σχέση με αυτοί πριν λίγες μέρες. Έχουμε αυτοπεποίθηση και διάθεση για τη νίκη. Παίζουμε συνεχόμενα μια βδομάδα, τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση, αλλά η ψυχολογία τους θα κάνει στην άκρη την κούραση. Δεν υπάρχει μπάλα στο παρκέ που να μην βουτάνε για να την πάρουν. Το μετάλλιο είναι μια πρόσκαιρη χαρά για αυτά τα παιδιά. Αυτά τα τουρνουά είναι για να χτίσουν χαρακτήρα. Για το μέλλον τους, δεν αλλάζει κάτι αν πάρουμε ή χάσουμε το κύπελλο. Αυτή η γενιά έχει τα στοιχεία του ελληνικού μπάσκετ. Πάθος, άμυνα, ψυχολογία. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον Δημήτρη Μπασούρη που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ