Παπαθεοδώρου: "Καλό μπάσκετ για να έρθει η διάκριση"

Ο τεχνικός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης ότι ο πρώτος στόχος της ομάδας είναι να παίξει καλό μπάσκετ και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται πλέον στα Χανιά, συνεχίζοντας την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης που θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει μπροστά της μερικά φιλικά παιχνίδια ακόμα, ελπίζοντας ότι θα είναι έτοιμη όταν ξεκινήσει η διοργάνωση.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ της Κρήτης για τους στόχους της ομάδας, την πορεία της αποθεραπείας των τραυματιών, αλλά και τα φαβορί της διοργάνωσης, με την ΕΟΚ να φιλοξενεί στο επίσημο σάιτ της αυτές του τις δηλώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου σχετικά με τα θέματα που ερωτήθηκε:

Για το γεγονός ότι σιγά-σιγά επιστρέφουν οι τραυματίες: "Η προετοιμασία συνεχίζεται με κάποια προβλήματα και τραυματισμούς που κουβαλάμε εδώ και κάτι εβδομάδες. Αλλά με την προσπάθεια των παιδιών, των γιατρών, των φυσιοθεραπευτών, πιστεύουμε πως οι τραυματίες μας επιστρέφουν σε καλύτερη κατάσταση και θέλουμε να τους έχουμε εδώ, μαζί μας στην προπόνηση από εβδομάδα, έτοιμους να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, να προπονηθούμε όλοι μαζί".

Για τον στόχο της Εθνικής Νέων Ανδρών: "Το πρώτο είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, το δεύτερο να το ευχαριστηθούν τα παιδιά και να κερδίζουμε. Αυτό ουσιαστικά απαντά και στην ερώτηση περί διάκρισης. Αν γίνουν αυτά τα τρία, τότε θα έρθει και η διάκριση".

Για τις ιδιαιτερότητες αυτού του Ευρωμπάσκετ: "Είναι ένα συνηθισμένο τουρνουά "μικρών" ηλικιών. Έχουμε ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία. Τα παιδιά παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Υπάρχουν κάποιοι καινούριοι παίκτες που προσπαθούν να μπουν στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά προχωράμε μαζί".

Για το πόσο θετικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας είναι μαζί εδώ και χρόνια: "Αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για μια προσπάθεια που ουσιαστικά διαρκεί ένα μήνα, οπότε μετράει ξεχωριστά κατά πόσο οι παίκτες νιώθουν καλά μεταξύ τους, έχουν καλή συνεργασία. Είναι πιο εύκολο όταν γνωρίζονται καλά και είναι πιο εύκολο να βγάλουμε κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνδυασμό και με το καλό κλίμα και φυσικά την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος, καθώς το τουρνουά θα γίνει στην Κρήτη, είναι στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν".

Για το ποιες ομάδες είναι φαβορί: "Υπάρχουν όπως κάθε χρόνο 5-6 ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί. Θα εξαρτηθεί όμως από το ποια ομάδα θα έρθει τελικά με όλους τους παίκτες της. Δεν είναι πια παίδες ή έφηβοι όπως ο πρώτος στόχος είναι η Εθνική Ομάδα. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε Εθνικές Ανδρών, κάποιοι στο ντραφτ, κάποιοι στο ΝΒΑ, είτε απλά έχουν άλλους στόχους και η Εθνική Νέων δεν είναι προτεραιότητά τους. Να δούμως πως θα έρθουν οι άλλες ομάδες για να δούμε ποιος θα μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24