ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπανικολάου: "Είναι κάτι πρωτόγνωρο"

MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου εξήγησε στο Sport24.gr την ιδιαιτερότητα των "παραθύρων" και τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν οι παίκτες.

Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των αγώνων με την Σερβία (13/9) και την Γεωργία (16/9) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA του 2019. Αναφερόμενος στους αγώνες που έρχονται, ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε πολλές φορές στις δηλώσεις του στο Sport24.gr στην ανάγκη που υπάρχει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι αυτές τις μέρες.

" Χρειάζεται υψηλή συγκέντρωση από όλους. Δεν είναι πολλές οι μέρες που έχουμε μπροστά μας. Ναι μεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας και έχουνε ξανασυνεργαστεί με τα παιδιά, αλλά χρειάζεται πάρα πολύ συγκέντρωση και λόγω των λίγων ημερών που έχουμε και λόγω της κρισιμότητας των αγώνων που έχουμε μπροστά μας σε αυτό το "παράθυρο" της FIBA" δήλωσε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι αυτοί οι αγώνες γίνονται εν μέσω προετοιμασίας των συλλόγων και πόσο αυτό θα επηρεάσει την εικόνα της Εθνικής, ο Παπανικολάου δήλωσε: " Μένει να το δούμε στο παρκέ πόσο θα επηρεαστούμε. Σίγουρα είναι μία περίεργη περίοδος για πάρα πολλούς παίκτες. Νομίζω όμως ότι και όπως και εμείς έτσι και οι άλλες εθνικές ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα, οπότε λίγο το ένα ακυρώνει το άλλο, αλλά αυτό θα το δούμε στο παρκέ".

Τέλος, σε ερώτηση για το αν το πραγματικό πρόβλημα της Εθνικής θα είναι η ανομοιογένεια λόγω των λίγων ημερών που έχουν οι παίκτες μπροστά τους για να "βρεθούν" στο γήπεδο ή σωματικό λόγω της φάσης που βρίσκονται, τόνισε: " Είναι πρωτόγνωρο για όλους, αλλά αυτό πάει σε όλο το κομμάτι της συγκέντρωσης. Αν είσαι συγκεντρωμένος να κάνεις σωστά την δουλειά σου και να αφομοιώσεις αυτά που σου ζητάει ο προπονητής το όσο πιο γρήγορα μπορείς, τόσο πιο εύκολα θα είναι για όλους μας, ξεκούραστα για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι όταν έρθουν τα παιχνίδια.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ