ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπανικολάου: "Θιασώτης της άμυνας ο Τρινκέρι"

Παπανικολάου: "Θιασώτης της άμυνας ο Τρινκέρι"
INTIME SPORTS

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, ο εκ των συνεργατών του Αντρέα Τρινκέρι, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε για τη φιλοσοφία του Ιταλού προπονητή, το DNA του Ελληνα παίκτη και την έννοια της Εθνικής.

Ο πρώην προπονητής του Ηλυσιακού μίλησε στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ", όπου αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Ιταλό τεχνικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

" Είναι μεγάλη τιμή, αλλά όπως είπε και ο κόουτς Τρινκέρι δεν είναι ώρα συγχαρητηρίων, αλλά ώρα δουλειάς, ώστε μετά το πέρας του Ευρωμπάσκετ να έλθουν ίσως και τα συγχαρητήρια. Αυτό που έχω να καταθέσω για τον κόουτς είναι ότι ήθελε να δουλέψει για την Ελλάδα, το θεώρησε και δική του τιμή να κοουτσάρει την Εθνική.

Είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος, πολύ έξυπνος και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί η Εθνική είναι ομάδα του ενός μηνός και έχει μεγάλη σημασία η λέξη διαχείριση, αφού ούτως ή άλλως δεν υπάρχει χρόνος για κτίσιμο. Νομίζω ότι έχει την ικανότητα σε αυτόν τον τομέα να τα καταφέρει".

Για την επιλογή της ΕΟΚ και το DNA των Ελλήνων παικτών, είπε:

" Είναι σημαντικό η επιλογή που έκανε η Ομοσπονδία να ταιριάζει με το ελληνικό DNA. Οι Ελληνες παίκτες είναι από τους πιο έξυπνους που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Και χρειάζεται ένας έξυπνος προπονητής. Επίσης το DNA της Εθνικής λέει ότι όποια επιτυχία έχει φέρει ως τώρα, την έχει φέρει με τη βοήθεια της άμυνας και ο κόουτς Τρινκέρι είναι θιασώτης της άμυνας.

Αλλωστε, όλοι οι Ιταλοί προπονητές, που ξεχώρισαν από τους συναδέλφους τους, το κατάφεραν γιατί ξεχώρισαν σε αυτό το κομμάτι. Οπως ο Μεσίνα και ο Πιανιτζάνι. Νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινά η φιλοσοφία του μπάσκετ που θα παίξει η Ελλάδα. Και αυτό το ξέρουν τα παιδιά. Υπάρχουν δώδεκα ισχυρές προσωπικότητες και πολύ μεγάλοι παίκτες, οι οποίοι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι έρχονται στην Εθνική επειδή την αγαπούν, επειδή θέλουν να παίξουν και όχι για βιοποριστικούς λόγους. Οπότε χρειάζεται και η ανάλογη διαχείριση".

Για την απειρία τη δική του και του Γιώργου Λιμνιάτη, τόνισε:

" Κάθε επιλογή δημιουργεί κρίσεις. Προφανώς, άπειρος είναι και ο Τάμπακ, που βγήκε προπονητής του μήνα στην Ισπανία, άπειρος ήταν και ο κόουτς Ομπράντοβιτς όταν ο Κιτσάνοβιτς τού έδωσε τα κλειδιά της Παρτιζάν. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, που βλέπουν πιο μακριά και κάνουν τις επιλογές τους. Αλλά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Τίποτε δεν μπορεί να κριθεί σήμερα. Είμαστε στις αρχές Γενάρη, υπάρχει άπλετος χρόνος μπροστά μας, να δούμε ποια θα είναι η ομάδα τότε, αν θα υπάρχουν προσωπικά προβλήματα παικτών ή τραυματισμοί για να φτάσει η Εθνική στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ολοι οι Ελληνες αγαπούν την Εθνική, αλλά δεν παύει να είναι κι αυτή μια ομάδα, που χρειάζεται στεγανά, κλειστά αποδυτήρια και τους παίκτες να καταλάβουν όσο πιο γρήγορα, γιατί είναι μικρό το χρονικό διάστημα, τη φιλοσοφία του νέου προπονητή. Γιατί το σημαντικό είναι να παίξει καλά και γρήγορα. Δεν έχουμε μια ομάδα της Ευρωλίγκας, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που έχουν τον χρόνο να κτιστούν, ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα μετά τα Χριστούγεννα. Είναι μια ομάδα, όπου παίρνεις τα καλύτερα στοιχεία από δώδεκα παίκτες, δημιουργείς καλό κλίμα και πας να παίξεις. Ο Τρινκέρι είναι έξυπνος άνθρωπος, μίλησε για αλληλοσεβασμό, που είναι λέξη - κλειδί για να πετύχεις κάτι και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Για την επικείμενη συνεργασία με παίκτες, που μέχρι πρότινος ήταν συμπαίκτες ή και φίλοι του, δήλωσε:

" Εγώ είχα προπονητές, που τους είχα συμπαίκτες. Οπως τον Αγγελο Κορωνιό και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο σεβασμός εμπνέεται, δεν επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου. Αμα δεν εμπνευστεί, στη συνέχεια επιβάλλεται. Οπως είπα, οι παίκτες έρχονται στην Εθνική γιατί θέλουν και γιατί τους αρέσει. Γιατί γουστάρουν να παίξουν για τη χώρα τους και να βρεθούν όλοι μαζί σαν μια παρέα.

Ενας παίκτης για να σεβαστεί τον προπονητή του, πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό του. Παίκτης που σέβεται τον εαυτό του, σέβεται και τους γύρω του. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ καλοί χαρακτήρες, που αγαπούν την Εθνική και είναι έτοιμοι να την προστατέψουν. Είναι μεγάλοι παίκτες και εκτός από το προπονητικό σταφ, ως ονόματα, σέβονται τον θεσμό του προπονητή γενικότερα. Οι μεγάλοι παίκτες δεν πέφτουν σε τέτοιες παγίδες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ