ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπανικολάου: "Κάποια παιδιά μόχθησαν για να βρεθούμε στην Κίνα"

Παπανικολάου: "Κάποια παιδιά μόχθησαν για να βρεθούμε στην Κίνα"
EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Sport24.gr ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, στάθηκε στα παιδιά που έφεραν την Εθνική εκεί μέσω των προκριματικών και παραδέχθηκε ότι του λείπει μία επιτυχία με την Εθνική.

Ο Κώστας Παπανικολάου αποτελεί σταθερό μέλος της Εθνικής από όταν ήταν ακόμα παιδί. Μέλος της γενιάς των 90αρηδων που τα σάρωσε όλα στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δείχνει, στα 29 του χρόνια πια, ανυπόμονος να ζήσει αντίστοιχες στιγμές και με την Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9).

Ο Παπανικολάου μίλησε στο Sport24.gr κατά την διάρκεια της παρουσίασης της Εθνικής Ανδρών για την ομάδα που προετοιμάζεται ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στάθηκε στην βοήθεια των παικτώνπου έστειλαν την ομάδα στην Κίνα μέσω των προκριματικών και φρόντισε να τονίσει ότι για να πάει η Ελλάδα μακριά στην διοργάνωση οφείλει να είναι προσεκτική.

Με την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών να ξεκινάει τώρα, ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου;

" Όταν ξεκινάς μία προετοιμασία θες πρώτα από όλα να είμαστε όλοι υγιείς και προσηλωμένοι. Να ξέρουμε για ποιον λόγο είμαστε εδώ και να έχουμε την συγκέντρωση ώστε να δουλέψουμε σωστά, συστηματικά και με πάθος για να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην διοργάνωση".

Περνώντας από την φάση των προκριματικών - σε όσους αγώνες πήρες μέρος - εκτίμησες ίσως διαφορετικά την έννοια της "Εθνικής";

"Για εμένα η Εθνική ομάδα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Πάντα το να εκπροσωπείς την χώρα σου είναι ύψιστη τιμή, οπότε δεν άλλαξε κάτι.

Το μόνο που έχει αλλάξει και πρέπει να επισημάνει ο καθένας από εμάς όταν έχει την ευκαιρία είναι ότι όλη αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει αυτά τα δύο χρόνια δεν αποτελείται μόνο από τα 17 παιδιά που είναι εδώ, αλλά υπάρχουν άλλα τόσα παιδιά που έχουν ιδρώσει την φανέλα, που μόχθησαν και έχουν παλέψει ώστε να βρισκόμαστε εμείς και η χώρα μας στην τελική φάση. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αυτή ήταν μία συλλογική μπασκετική προσπάθεια πολλών παιδιών, που έδωσαν το καλύτερο που είχαν για την χώρα τους".

Έχεις υπάρξει σταθερό μέλος των μικρών εθνικών ομάδων και ήσουν μέλος μίας εκ των πιο πετυχημένων γενιών στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, της γενιάς των 90αρηδων, που έχει πάρει πολλά μετάλλια στις μικρές ηλικίες. Νιώθεις ότι σου λείπει κάτι αντίστοιχο σε επίπεδο ανδρών;

"Σίγουρα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει αθλητής που να μην θέλει να πετύχει κάτι καλό με το εθνόσημο στο στήθος του. Να κάνει περήφανη την χώρα του, να νιώσει αυτό το ρίγος ότι κάνει κάτι καλό για την χώρα του. Από τα λόγια όμως μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλος δρόμος, που είναι δύσκολος. Πρέπει να διαβείς προσεκτικά αυτό τον δρόμο, και να έχεις και τύχη για να καταφέρεις κάποια στιγμή στην καριέρα σου να ζήσεις αυτή την εμπειρία".

Η Εθνική ομάδα μοιάζει στα χαρτιά να τα έχει όλα, με παίκτες που ταιριάζουν στο σύγχρονο μπάσκετ. Ποιο θεωρείς εσύ ότι είναι το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας.

"Πιστεύω ότι το μπάσκετ γενικά αυτή τη στιγμή έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που δεν μπορείς να σταθείς σε ένα σημείο. Σίγουρα η άμυνα είναι εδώ και χρόνια το σήμα κατατεθέν μας, αλλά τα τελευταία χρόνια το ελληνικό μπάσκετ έχει βγάλει παιδιά με αθλητικότητα, μεγάλο επιθετικό ταλέντο, οπότε όλα παίζουν ρόλο. Πρέπει να γίνει μία σωστή μίξη με σωστή αναλογία για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο παρκέ".

Αν και είναι νωρίς, αν πρέπει να μιλήσουμε για στόχους, εσύ με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της διοργάνωσης;

" Δεν μπορείς να ξεκινάς μία προσπάθεια και να σκέφτεται ότι θα συμβιβαστείς με κάτι. Θέλεις το καλύτερο δυνατό. Το να φτάσεις μακριά είναι πάρα πολύ δύσκολο, επειδή πολλές ομάδες έχουν υψηλούς στόχους και προσδοκίες. Οπότε πρέπει απλώς να αποδείξεις μέσα στο παρκέ ότι το θέλεις περισσότερο και μέσα από την δουλειά σου θα τα καταφέρεις. Ας περάσουμε έτσι αρχικά την πρώτη φάση, να είμαστε όλοι υγιείς και από εκεί και πέρα βλέπουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ