ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαδόπουλος: "Τα παιδιά πάλεψαν, αλλά..."

Παπαδόπουλος: "Τα παιδιά πάλεψαν, αλλά..."
BASKET.GR

O Κώστας Παπαδόπουλος εξήγησε γιατί η Εθνική Παίδων δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία, στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του κι έστρεψε την προσοχή της "γαλανόλευκης" στη συνέχεια του Eurobasket U16.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για την ήττα της Εθνικής Παίδων στην προημιτελική φάση του Eurobasket U16, σημείωσε την προσπάθεια των παικτών του απέναντι σε έναν πιο ισχυρό αντίπαλο και αναφέρθηκε και στη συνέχεια της διοργάνωσης.

"Τα πήγαμε καλά μέχρι την αρχή της τρίτης περιόδου. Καταφέραμε να τους περιορίσουμε, είχαμε ρυθμό, η άμυνα ήταν όπως έπρεπε, αλλά αν δεν ακολουθήσει και η επίθεση, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τα παιδιά το πάλεψαν πολύ δυνατά και ως το τρίτο δεκάλεπτο τους κοντράραμε περισσότερο από ότι οποιαδήποτε άλλη ομάδα μέχρι τώρα στο τουρνουά. Ήταν πολύ δύσκολο όμως, είχαν πολλές λύσεις, ήρθε και η κούραση, ήμασταν και άστοχοι πάλι και μετά τη σειρά της ήρθε η και η ήττα", είπε αρχικά ο Κώστας Παπαδόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα παιχνίδια για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης που ακολουθούν:

"Θέλουμε να κάνουμε δύο καλές εμφανίσεις και να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη. Η Λετονία είναι μια καλή ομάδα, αλλά θεωρώ πως μπορούμε να τους «χτυπήσουμε». Υπάρχει κι ένα ρεπό αύριο, θα προετοιμαστούμε και θα πρέπει να παρουσιαστούμε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι".

Ο Παναγιώτης Τσάμης από την πλευρά των παικτών της "γαλανόλευκης" πρόσθεσε πως "το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο, το παλέψαμε και πιστεύω καταφέραμε να τους πιέσουμε και να τους προβληματίσουμε μέχρι εκεί στην αρχή της τρίτης περιόδου. Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε όμως στο τέλος. Έδειξαν πως είναι καλύτεροι, αν και είχαμε την ευκαιρία μας να τους απειλήσουμε. Εκεί όμως που εμείς παρουσιαστήκαμε άστοχοι, αυτοί είχαν συνεχόμενα εύστοχα σουτ και η διαφορά άνοιξε".

Όσον αφορά τους ψηλούς παίκτες της Ισπανίας, δεν έκρυψε πως "ήταν πολύ δύσκολο και για μένα και για όλους τους συμπαίκτες μου. Δεν ήταν μόνο ο Γκαρουμπά. Ήταν όλοι πολύ καλοί. Μπορέσαμε να τους αντιμετωπίσουμε ως ένα σημείο. Κάναμε κάποια πράγματα, δεν του αφήσαμε να βρουν ρυθμό, αλλά από ένα σημείο και ύστερα δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε".

Τέλος, ο σέντερ του Αστέρα Καβάλας αναφέρθηκε στο ματς με την Λετονία (17/8): "Είναι άλλη μια δυνατή ομάδα, όπως όλες όσες έχουν περάσει στους «8». Δεν έχει εύκολα παιχνίδια εδώ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να τους αντιμετωπίσουμε. Για εμάς η πέμπτη και η όγδοη θέση δεν είναι το ίδιο. Θέλουμε να νικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια και να κλείσουμε με θετικό τρόπο τη διοργάνωση. Να δώσουμε ότι έχουμε, να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να φτάσουμε ως την 5η θέση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ