ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα
EUROKINISSI

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 και την Τετάρτη (20/2) η Εθνική Εφήβων θα μάθει τους αντιπάλους της.

Η Εθνική Εφήβων θα μάθει την Τετάρτη το μεσημέρι (20/2, 12:00) ποιες ομάδες θα βρει μπροστά της στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 που θα φιλοξενήσει η Κρήτη από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Στο ξενοδοχείο Ibis Styles Central του Ηρακλείου θα διεξαχθεί αύριο η κλήρωση για τους τέσσερις ομίλους του τουρνουά και το ευχάριστο νέο είναι ότι η Ελλάδα -αν και τερμάτισε 14η στο Eurobasket του 2018- τοποθετήθηκε στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας από την FIBA!

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Κατ' αρχάς η Ελλάδα θα αποφύγει στην πρώτη φάση τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την (πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο εφήβων) Σερβία, οι οποίες αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις σε αυτές τις ηλικίες. Κατά δεύτερον, θα ανοίξει ο δρόμος για την πρόκριση τουλάχιστον στους "8" του τουρνουά, αρκεί να καταλάβει μία από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου της, κάτι που θα την στείλει εκτός απροόπτου αντιμέτωπη στους "16" με κάποια από τις αδύναμες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην κλήρωση θα υπάρξουν πάντως και ορισμένοι περιορισμοί: 1) Δεν μπορούν να υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες στον ίδιο όμιλο. 2) Ο Καναδάς και η Αργεντινή δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο με τις ΗΠΑ. 3) Η Κίνα και η Νέα Ζηλανδία δεν θα κληρωθούν στον ίδιο όμιλο με την Αυστραλία. 4) Το Πουέρτο Ρίκο και οι Φιλιππίνες δεν θα κληρωθούν στον ίδιο όμιλο με ομάδες από τις αντίστοιχες ζώνες.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας των 16 χωρών:

1ογκρουπ:Ελλάδα, ΗΠΑ, Αυστραλία, Σερβία.

2ογκρουπ:Λετονία, Γαλλία, Ρωσία, Λιθουανία.

3ογκρουπ:Καναδάς, Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, Κίνα.

4ο γκρουπ:Πουέρτο Ρίκο, Φιλιππίνες, Μάλι, Σενεγάλη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ