ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οριστικά εκτός Εθνικής ενόψει προολυμπιακού ο Σλούκας

Οριστικά εκτός Εθνικής ενόψει προολυμπιακού ο Σλούκας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Σλούκας θα μείνει οριστικά εκτός Εθνικής ομάδας ενόψει προολυμπιακού τουρνουά, καθώς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα, με την Φενέρμπαχτσε να πιέζει να μην αγωνιστεί.

Ύστερα από τους λαβωμένους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου, ένας ακόμη διεθνής δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας ενόψει προολυμπιακού τουρνουά , εξαιτίας τραυματισμού. Νοκ-άουτ τέθηκε και ο Κώστας Σλούκας, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο πέλμα. Μία ακόμη σημαντική απώλεια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο 26χρονος γκαρντ αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον Γιώργο Πρίντεζη, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τραυματισμό τον οποίο και υπέστη τον περασμένο Γενάρη. Ακολούθως έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης από τα παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε, αλλά στην συνέχεια έκοψε την πελματιαία (στο ματς με την Τσεντεβίτα στην Euroleague), με αποτέλεσμα να μείνει για καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, προλαβαίνοντας ίσα-ίσα το Final Four του Βερολίνου. Ακόμη και εκεί αγωνίστηκε έχοντας μικρές ενοχλήσεις.

Πρόκειται για έναν ύπουλο τραυματισμό, ο οποίος χρειάζεται ξεκούραση και ανάπαυση για να γίνει σωστή αποθεραπεία και ο ασθενής να αναρρώσει πλήρως. Ο Κώστας Σλούκας, με το που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Φενέρμπαχτσε (στους τελικούς έπαιξε έχοντας κάνει ενέσεις για να μην αισθάνεται πόνο), απάντησε θετικά στο κάλεσμα του Φώτη Κατσικάρη, αλλά τον είχε ενημερώσει πως συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στο πέλμα. Πράγματι, έκανε εξετάσεις με το που ήρθε στην Αθήνα, διαπιστώθηκε το πρόβλημα και έγινε προσπάθεια ώστε να προλάβει, τουλάχιστον, τα παιχνίδια της Εθνικής στο προολυμπιακό, ακολουθώντας αποθεραπεία και ειδικό ατομικό πρόγραμμα.

Παρά την δουλειά που έκανε τις τελευταίες 10 μέρες, μη συμμετέχοντας στα φιλικά και στις προπονήσεις της Εθνικής, ακολουθώντας αποθεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, με τους ανθρώπους της Εθνικής να έχουν πέσει πάνω του κάνοντας τα αδύνατα-δυνατά, η πελματιαία απονευρωσίτιδα δεν υποχώρησε. Ο Κώστας Σλούκας δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί στο 100%, συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις, ενώ για το θέμα του έκανε παρέμβαση και η Φενέρμπαχτσε, ασκώντας πιέσεις ώστε ο παίκτης της να μην αγωνιστεί στο προολυμπιακό τουρνουά, καθώς εκτίμησε πως υπάρχει ρίσκο να επιδεινωθεί η κατάσταση του. Παράλληλα, ο Φώτης Κατσικάρης, βλέποντας πως δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στο πρόβλημα του 26χρονου γκαρντ, αποφάσισε να τον αφήσει εκτός, ευχαριστώντας τον για την προσπάθεια που έκανε για να τα καταφέρει. Ο παίκτης, μάλιστα, έκανε και μαγνητική και τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Λειψανδρία στα γκαρντ

Η Εθνική μας την τελευταία δεκαετία ήταν ανέκαθεν γεμάτη και πλήρης στις θέσεις των γκαρντ, αλλά φέτος θα παρουσιαστεί έχοντας αρκετές ελλείψεις και σίγουρα όχι την υψηλή ποιότητα που διέθετε στο παρελθόν. Ύστερα από την αποχώρηση των Βασίλη Σπανούλη και Νίκου Ζήση από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έρχεται και η σημαντική απουσία του τραυματία Κώστα Σλούκα και η Ελλάδα αυτή την στιγμή διαθέτει στο ρόστερ της δύο πλέι-μέικερ, τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Νικ Καλάθη, τον 20χρονο Τάιλερ Ντόρσεϊ, συν τον Γιάννη Αθηναίου, ενώ στο "2" μπορεί να λειτουργήσει και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, είναι δεδομένο πως ο Φώτης Κατσικάρης θα χρησιμοποιήσει αρκετά στο "ασόδυο" τον all around Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι που άλλωστε έχει ήδη δοκιμάσει στα ματς προετοιμασίας της Εθνικής μας ενόψει προολυμπιακού τουρνουά, ρόλος ο οποίος του έχει δοθεί και στους Μιλγουόκι Μπακς.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον Σλούκα:

"Ο Κώστας Σλούκας τέθηκε εκτός Εθνικής ομάδας μετά από την τελική συζήτηση που είχε με τον Φώτη Κατσικάρη και την απόφαση που πήρε στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Σλούκας ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του σε ό,τι αφορά το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα του, ανέφερε ότι υπάρχει βελτίωση και ενδεχομένως να κατάφερνε μέχρι τα κρίσιμα παιχνίδια να είναι σε θέση να συμμετάσχει για κάποια λεπτά, χωρίς όμως αυτό να είναι το πιθανότερο και χωρίς να έχει κάνει προπονήσεις μέχρι τότε παρά μόνο θεραπείες. Από την ώρα, όμως, που αυτή η προοπτική δεν παρουσιάστηκε ως δεδομένη, ο Κατσικάρης έκρινε ότι δεν μπορούσε να πάρει τόσο μεγάλο ρίσκο για την ομάδα και να διατηρεί ένα καθεστώς αμφιβολίας ενώ θα έχουν αρχίσει οι επίσημες υποχρεώσεις, ευχαρίστησε τον Σλούκα για την προσπάθεια που κατέβαλε και τον ενημέρωσε ότι η ομάδα θα πορευτεί χωρίς αυτόν στη συνέχεια.

• Πριν από την έναρξη της σημερινής πρωινής προπόνησης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αντιντόπινγκ οι Γιάννης Μπουρούσης, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στράτος Περπέρογλου οι οποίοι απουσίαζαν όταν είχε διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος στην υπόλοιπη ομάδα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ