ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Βρετανοί στο δρόμο της Εθνικής Παίδων

Οι Βρετανοί στο δρόμο της Εθνικής Παίδων

Η Μεγάλη Βρετανία θα αποτελέσει τον αυριανό αντίπαλο (18:15) της Ελλάδας στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων β' κατηγορίας.

Οι Βρετανοί πρόβαλαν εξ αρχής ως το μεγαλύτερο εμπόδιο που επρόκειτο να έχει η Ελλάδα στο δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα του Τζέιμς Βιρ δεν διέψευσε τα προγνωστικά. Η πολύ αθλητική και "γεμάτη" σε κάθε θέση Μεγάλη Βρετανία διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες την Ουγγαρία 85-54 για τους "8" του Ευρωμπάσκετ Παίδων β' κατηγορίας και έκλεισε ραντεβού με την Ελλάδα στον αυριανό ημιτελικό (18:15), που περισσότερο με άτυπο τελικό του τουρνουά μοιάζει.

Η Μεγάλη Βρετανία ξέφυγε από το πρώτο ημίχρονο με μία διαφορά 10-14 πόντων, την οποία διεύρυνε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, μέχρι και το +34 (85-51 στο 39'). Ο ουγγρικής καταγωγής Μάτε Όκρος, "σταρ" της ομάδας, πέτυχε 16 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και είχε ακόμα 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, δείχνοντας γιατί είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της αυριανής αντιπάλου της Εθνικής.

Ο Σκωτσέζος γκαρντ Κρίστοφερ Φίνεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17 πόντους, ενώ ο Τομίγουα Σουλέιμαν πρόσθεσε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους φιλόδοξους -και αήττητους- Βρετανούς, που έχουν κερδίσει και τα έξι παιχνίδια τους στο Ευρωμπάσκετ με 27,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο!

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 44-30, 62-44, 85-54

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ