ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο απολογισμός της Εθνικής Νεανίδων στο Eurobasket Β' Κατηγορίας

Ο απολογισμός της Εθνικής Νεανίδων στο Eurobasket Β' Κατηγορίας
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Γερεουδάκης και η Χριστίνα Κατσαμούρη έκαναν τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής Νεανίδων στο Eurobasket U18 B' Κατηγορίας.

Η Εθνική Νεανίδων πήρε την 11η θέση του Eurobasket U18 Β' Κατηγορίας και ο Γιάννης Γερεουδάκης μίλησε για την πορεία της "γαλανόλευκης" στην διοργάνωση και στάθηκε στην τριπλή ισοβαθμία (με το Ισραήλ και την Λιθουανία) που άφησαν την ελληνική ομάδα εκτός της 8άδας.

"Για εμάς ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή η τριπλή ισοβαθμία στον όμιλό μας. Από την άλλη βρεθήκαμε σε έναν όμιλο με Ισραήλ και Λιθουανία που βρέθηκαν στην τελική τετράδα διεκδικώντας τον τίτλο. Είναι πικρό με 6 νίκες και 2 ήττες να βρισκόμαστε σε αυτή θέση", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δυναμικότητα των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά:

"Ήταν υψηλό το επίπεδο. Οι Έλληνες προπονητές μαζί με τις αθλήτριες θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό είναι πάντα δεδομένο. Όπως απαραίτητο είναι οι αθλήτριες να δουλεύουν όσο πιο σκληρά γίνεται στα σωματεία όπου αγωνίζονται. Μόνον έτσι θα δούμε βελτίωση και αποτελέσματα. Δεν διαθέτουμε ψηλές αθλήτριες όπως άλλες χώρες και εμείς ποντάρουμε πάντα στην ταχύτητα και τη δύναμη και πάνω σε αυτό δουλεύουμε".

Τέλος, ο Γιάννης Γερεουδάκης παρατήρησε πως "δυστυχώς είχαμε προβλήματα κατά την προετοιμασία. Κάταγμα η Μπουντούκα, θλάση η Αθανασιάδου, ενώ η Εζέτζε έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε και να έρθει μαζί μας. Η Κριμίλη έπαιζε με ραγισμένη σιαγώνα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς κ.κ. Καραμάνη και Παπανικολάου, καθώς και τον οδοντίατρο κ. Ζούρη και τον γυμναστή κ. Χρηστακίδη που μας βοήθησε στην Αθήνα στις αποθεραπείες".

Η Χριστίνα Κατσαμούρη από την πλευρά της ανέφερε: "Είχαμε πολύ μεγάλη θέληση για να πετύχουμε το καλύτερο σε αυτό το τουρνουά, όμως δεν καταφέραμε τον αρχικό μας στόχο, την πρόκριση στους «8». Εμείς όμως δείξαμε ότι δεν τα παρατήσαμε σε κανένα παιχνίδι και ότι διεκδικήσαμε τη νίκη απέναντι σε όλους τους αντιπάλους μας. Η χθεσινή ήττα μας στέρησε την 9η θέση, ωστόσο κλείσαμε με ακόμα μία νίκη τις υποχρεώσεις μας εδώ. Στην ομάδα επικράτησε ένα πολύ κλίμα, είμαστε όλες οι αθλήτριες μεταξύ μας αγαπημένες, ήμασταν σοβαρές όταν έπρεπε, ενώ υπήρξε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και με το επιτελείο των προπονητών, καθώς όλοι μαζί προσπαθούσαμε για το καλύτερο αποτέλεσμα".

Επίσης, η φόργουορντ του ΠΑΟΚ τόνισε πως "η κάθε ομάδα είχε κάτι το ξεχωριστό. Το επίπεδο ήταν υψηλό και όλες οι ομάδες αγωνίζονταν για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θεωρώ ότι δεν υπήρχε μεγάλη απόκλιση μεταξύ των περισσότερων ομάδων και ακόμα και αν υστερούσε κάπου κάποια ομάδα, υπήρχε το πάθος που αναπλήρωνε την όποια αδυναμία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ