ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ντόρσεϊ: "Στόχος να είμαι στην Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο της Κίνας"

Ντόρσεϊ: "Στόχος να είμαι στην Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο της Κίνας"
EUROKINISSI

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δήλωσε ότι έχει βάλει ως στόχο να βρίσκεται στην 12αδα της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, τονίζοντας ότι είναι περήφανος για την ελληνική καταγωγή του.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν μπόρεσε να ενισχύσει την Εθνική Ελλάδος στους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου επειδή αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Δεν θα μπορέσει να το κάνει ούτε τον Φλεβάρη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν παρακολουθεί την ομάδα. Τουναντίον, όπως δήλωσε ο ίδιος στην FIBA, και παρακολουθεί την Εθνικη και θέλει να είναι μέλος της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Κίνα!

" Όλοι θέλουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, να έχουμε καλή πορεία στην Κίνα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να χτίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Το να είμαι μέλος της ομάδας που θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος για εμένα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομογενής γκαρντ, πριν αποκαλύψει ότι παρακολούθησε τους δύο πρώτους αγώνες της Εθνικής τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα σε Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ: " Ήταν μία δύσκολη νίκη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και μία καλή νίκη κόντρα στο Ισραήλ. Ο στόχος ήταν οι νίκες και τα κατάφεραν. Οπότε το πρώτο μέρος της αποστολής ολοκληρώθηκε. Έχουν μείνει κάποια παιχνίδια ακόμα και πρέπει να τα κερδίσουμε για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα και θέλω να βοηθήσω την ομάδα".

Ο Ντόρσεϊ αναφέρθηκε στην συνέχεια στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ενισχύσει την Ελλάδα στο περασμένο Eurobasket λόγω τραυματισμού, δείχνοντας στεναχωρημένος: " Δεν μπόρεσα να βοηθήσω λόγω του διαστρέμματος που με ταλαιπωρούσε. Έπρεπε να κάνω την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία για να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και να είμαι έτοιμος για την σεζόν στο ΝΒΑ, οπότε δεν μπόρεσα να κερδίσω μία θέση στην τελική δωδεκάδα. Παρακολούθησα όμως την πορεία της ομάδας και νομίζω οτι έδειξε ωραία πράγματα. Όλοι θέλουμε να πάει καλύτερα η ομάδα όμως και να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο".

Κλείνοντας, ο γκαρντ των Χωκς δεν έκρυψε για ακόμα μία φορά το γεγονός ότι είναι περήφανος για την ελληνική καταγωγή του: " Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Πάντα ακολουθούσα την ελληνική κουλτούρα. Στο σπίτι με την οικγένειά μου πάντα ήταν στην ζωή μου η Ελλάδα. Η γιαγιά μου ζει κοντά στο μέρος από το οποίο κατάγομαι και η έχω ελληνική επιρροή στην ζωή μου. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος του ελληνικού προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και θέλω να είμαι μέλος της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Να βοηθήσω σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς αγώνες, Eurobasket, στα πάντα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ