ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντόρσεϊ: "Να δείξουμε πως η Εθνική Ελλάδας είναι από τις καλύτερες του κόσμου"

Ντόρσεϊ: "Να δείξουμε πως η Εθνική Ελλάδας είναι από τις καλύτερες του κόσμου"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε για τις εμπειρίες που έχει συλλέξει αγωνιζόμενος με την Εθνική Ελλάδας, αναφέρθηκε στους "δασκάλους" Νικ Καλάθη και Γιάννη Μπουρούση και δεν έκρυψε πως θέλει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν έκρυψε πως έχει πάρει μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα από την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να ενισχύσει την επίσημη αγαπημένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

"Έμαθα πολλά και το πιο σημαντικό ήταν να κερδίζω, οπότε για να είμαι ειλικρινής δεν είχε σημασία αν έπαιζα πολύ ή καθόλου. Ήθελα να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, να φοράω την φανέλα της Εθνικής και να συνεχίσω να μαθαίνω, γιατί στην ομάδα υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι παίκτες", δήλωσε αρχικά ο 22χρονος γκαρντ των Χοκς στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είμαι πολύ νέος και το να περνάω χρόνο με παίκτες, όπως είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Νικ Καλάθης και άλλοι είναι ανεκτίμητο. Μαθαίνεις πολλά από αυτούς, ξέρουν πάρα πολλά για το μπάσκετ και μόνο που τους βλέπεις να παίζουν και να προπονούνται μαθαίνεις. Απόλαυσα την διαδικασία και πιστεύω πως μπορώ να είμαι μέλος της ομάδας για πολλά χρόνια. Είμαι μόλις 22 ετών και έχω ακόμα πολλά να μάθω".

Επίσης, ρωτήθηκε για το τι έμαθε από την συνύπαρξή του με τον Νικ Καλάθη: "Πάρα πολλά. Ο Νικ έχει τεράστιο μπασκετικό IQ. Μέσα στο γήπεδο είναι ένας σπουδαίος στρατηγός και προσπαθώ να διαβάσω, να μάθω και να παρακολουθεί όσα κάνει. Έχει πολλές εμπειρίες και είναι ηγέτης από την φύση του, όποτε με το να παίζεις μαζί του μαθαίνεις και βελτιώνεσαι. Η καριέρα του είναι σπουδαία και έχω εμπνευστεί από τον ίδιο, γιατί μεγάλωσε στις ΗΠΑ και έπαιξε εκεί για πολλά χρόνια. Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής ομάδας κι ένας παίκτης που τον θες στην ομάδα σου ό,τι κι αν συμβεί".

Ο Τάλερ Ντόρσεί δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρει μία θέση στην δωδεκάδα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, αλλά και τις υψηλές του βλέψεις: "Σίγουρα είναι ένας στόχος. Μου αρέσει να παίζω για την Εθνική και θέλω να την βοηθήσω να φτάσει όσο οπιο ψηλά γίνεται. Μιλάμε τγια αυτό και είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση. Δεν θέλουμε να πάμε στην Κίνα, απλά για να πάμε. Θέλουμε να δείξουμε πως η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η ομάδα θα έχει μεγάλο κίνητρο, καθώς θα παίξει εναντίον των καλύτερων παικτών και αυτό θα είναι μία μοναδική εμπειρία που θες να ζήσεις. Γνωρίζουμε πως πίσω μας θα είναι ολόκληρη η χώρα και θέλουμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες περήφανους για την Εθνική. Είναι ενθουσιασμένος για το επόμενο καλοκαίρι, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και θα προσπαθήσω να είμαι στην ομάδα που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ