ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη και 5η θέση για την Εθνική Νέων Γυναικών

Νίκη και 5η θέση για την Εθνική Νέων Γυναικών

Με τις Μαριέλλα Φασούλα και Ευγενία Κολλάτου να σημειώνουν μαζί 56 πόντους (!), η Εθνική Νέων Γυναικών επιβλήθηκε με 79-67 της Τσεχίας και κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ 2ης κατηγορίας του Ισραήλ.

Η άνοδος στην 1η κατηγορία δεν ήρθε, ωστόσο η Εθνική Νέων Γυναικών μπορεί να υποστηρίξει ότι ολοκλήρωσε ιδανικά της υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2ης κατηγορίας στο Ισραήλ, επικρατώντας, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, με 79-67 της Τσεχίας.

Με αυτή τη νίκη έτσι η Εθνική Νέων Γυναικών πήρε και μία μικρή ρεβάνς από την Τσεχία για την ήττα της στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, η οποία και είχε στερήσει την πρόκριση της ομάδας στην τελική τετράδα.

Κάτι που ίσως εξηγεί και τον εκνευρισμό που υπήρχε στο τέλος του αγώνα, όταν μία παίκτρια της Τσεχίας χτύπησε εκτός φάσης την Ευγενία Κολλάτου ακριβώς με την λήξη του παιχνιδιού, χωρίς ευτυχώς η κατάσταση να εκτραχυνθεί.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μόνο στην πρώτη περίοδο, το τέλος της οποίας βρήκε την Ελλάδα να προηγείται με 17-18. Στην δεύτερη περίοδο ωστόσο ήρθε το ξέσπασμα της Εθνικής μας, η οποία ξέφυγε με 29-41 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην συνέχεια, δε, η Εθνική Νέων Γυναικών ήταν ακόμα καλύτερη, ανεβάζοντας συνεχώς την διαφορά, με την Τσεχία απλώς να μειώνει στο τέλος την έκταση της ήττας της.

Η Μαριέλλα Φασούλα με 30 πόντους και 17 ριμπάουντ ήταν η κορυφαία της Εθνικής, με την Κολλάτου να την ακολουθεί με 26 πόντους και 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 29-41, 41-59, 67-79

ΤΣΕΧΙΑ: Γκαλάσοβα 4, Σουκάλοβα 12, Γκαϊσλέροβα 12 (1), Λοφλέροβα, Σουπάλοβα 6, Σίποβα 20 (2), Ζίτκοβα 1, Ροκόσοβα 6, Χόσκοβα 6, Μαλέτσκοβα

ΕΛΛΑΔΑ: Τζουγκαράκη, Στεφάνου 6, Βιντσιλαίου Α. 3, Κολλάτου 26 (2 τρ., 9 ασ.), Κατσαμπούρη, Βιντσιλαίου Σ., Ντάνου 8 (2), Γεροστέργιου 6, Καρλάφτη, Δανδουλάκη, Δημητριάδου, Φασούλα 30 (17 ρ.)

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το παιχνίδι:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ