ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη για την Εθνική γυναικών στην Πορτογαλία

Νίκη για την Εθνική γυναικών στην Πορτογαλία

Η Εθνική γυναικών νίκησε με 66-60 στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket2019. Επιστροφή στη δράση για την Μάλτση.

Η Εθνική ομάδα έπαιξε στο... ρελαντί στην Πορτογαλία, όμως αυτό έφτανε και περίσσευε για να νικήσει με 66-60 και να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία της στα προκριματικά του Eurobasket 2019 . Οσο για την είδηση του αγώνα; Ηταν η επιστροφή της Εβίνας Μάλτση στη δράση. Είχε τραυματιστεί στην ποδοκνημική στις 6 Οκτώβρη, δεν είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, όμως αγωνίστηκε κανονικά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Ελλάδα είχε εξ αρχής το προβάδισμα, έκανε το 4-16 στο 6' με τις Καλτσίδου και Σταμάτη να σκοράρουν και το 9-22 με την Χατζηνικολάου στο 9'. Η Πορτογαλία μείωσε σε 24-27 στο 16' , όμως το ημίχρονο βρήκε την ελληνική ομάδα στο 25-37.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς, έκανε το 46-59 στο 35΄και δίχως να κινδυνεύσει καθόλου, έφτασε στο τελικό 60-66.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται φυσικά η επιστροφή της Εβίνας Μάλτση στη δράση. Αγωνίστηκε 11.40 δίχως να σκοράρει (0/3 εντός παιδιάς), άλλωστε ήταν το πρώτο της παιχνίδι μετά τις 6 Οκτώβρη. Είχε τραυματιστεί στο πόδι (ποδοκνημική), ως τώρα δεν έχει παίξει με τον Ολυμπιακό στα 4 ματς πρωταθλήματος και στα 4 παιχνίδια του Eurocup, όμως αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής.

Διαιτητές: Γιούρας (Σερβία), Τζόουνς (Μ. Βρετανία), Σλίβιτς (Αυστρία).

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 25-37, 42-54, 60-66.

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Τσινέκε, Σταμάτη 11, Λύμουρα, Χατζηνικολάου 5, Μάλτση,Νικολοπούλου 7, Σωτηρίου 3, Σπανού 9, Φουράκη, Σπυριδοπούλου 14, Καλτσίδου 15, Χριστινάκη 2.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Πορτογαλία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε: " Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Από ένα σημείο και μετά και στην προσπάθειά μας να κάνουμε το ροτέισον και να συντηρήσουμε τις παίκτριες που είχαν ήδη παίξει, χάναμε σιγά σιγά και τη διαφορά. Εμείς κρατάμε τη νίκη, γι’ αυτό άλλωστε ήρθαμε και στην Πορτογαλία και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα δούμε τα όποια λάθη κάναμε και τι μπορούμε να βελτιώσουμε στις επόμενες τρεις ημέρες. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τη Μεγάλη Βρετανία και να ξεκινήσουμε με δύο νίκες αυτή τη φάση των προκριματικών".

Από την πλευρά της η Στέλλα Καλτσίδου σημείωσε: " Το ζητούμενο ήταν το θετικό αποτέλεσμα και το πήραμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά και τα διαστήματα που παρουσιαστήκαμε καλές ήταν λίγα. Παρόλα αυτά πήραμε τη νίκη, τώρα έχουμε λίγες ημέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Θα δούμε τα λάθη που κάναμε και τα οποία πρέπει να διορθώσουμε άμεσα γιατί ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι πολύ πιο δύσκολος. Θέλω να πιστεύω ότι σε τρεις ημέρες θα αλλάξουμε αρκετά και θα παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Ελπίζω με τη Μεγάλη Βρετανία να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο, να μας βοηθήσει και εύχομαι να τους ανταμείψουμε με μια καλή απόδοση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ