ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νέα φιλική νίκη για την Εθνική Γυναικών στην Πάτρα

Νέα φιλική νίκη για την Εθνική Γυναικών στην Πάτρα

Η Εθνική Γυναικών έκανε το 3/3 στα φιλικά που έδωσε στην Πάτρα, επικρατώντας της Ουκρανίας (82-75) στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας πριν από την έναρξη του EuroBasket Women.

Με νέα νίκη ολοκλήρωσε η Εθνική Γυναικών τα φιλικά παιχνίδια πριν από την έναρξη του EuroBasket Women. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά επικράτησε της Ουκρανίας (82-75) στην "Περιβόλα" ολοκληρώνοντας με θετικό τρόπο τους αγώνες προετοιμασίας εν όψει του ραντεβού της Τσεχίας, σε μία εβδομάδα.

Η Εβίνα Μάλτση (27π.) και η Στέλλα Καλτσίδου (21π.) ξεχώρισαν επιθετικά για τη "γαλανόλευκη", που κυριάρχησε κοντά στο καλάθι (38 πόντοι στο "βαμμένο" έναντι 22) καθ' όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου. Η πρώτη ξεκίνησε εντυπωσιακά μάλιστα το παιχνίδι ευστοχώντας τέσσερις φορές από την περιφέρεια στο α' δεκάλεπτο, πριν δώσει σταδιακά την σκυτάλη στην έτερη "παλιά καραβάνα" της Εθνικής Γυναικών.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, η Αλίνα Ιαγκίποβα (22π.) και η Όλγκα Μαζνιτσένκο (14π.) έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική άμυνα. Θυμίζουμε ότι η "γαλανόλευκη" έχει κληρωθεί στον γ' όμιλο του EuroBasket Women μαζί με τη Σερβία, τη Γαλλία και την Σλοβενία.

Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με την Ουκρανία, ο Κώστας Κεραμιδάς ανέφερε πως " τελείωσε το τουρνουά της Πάτρας, κάναμε τρεις νίκες, όμως το μόνο που έχω να κρατήσω είναι πως σε μια κακή μέρα, όπως σήμερα, "γυρίσαμε" το παιχνίδι και νικήσαμε. Όπως είπα, το αποτέλεσμα μετράει μόνο στις επίσημες υποχρεώσεις. Δεν έχει ουσιαστικό νόημα. Εγώ εκείνο που προσπαθώ να πω στις παίκτριες είναι πως πρέπει να είμαστε συνέχεια μαζεμένοι και με σκυμμένο κεφάλι. Κάναμε τρεις καλές εμφανίσεις και μία στην Ιταλία και σε κάθε αγώνα δείχνουμε πως βελτιωνόμαστε".

Από την πλευρά της, η Εβίνα Σταμάτη ανέφερε αρχικά πως " σε αυτά τα τουρνουά δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Δώσαμε τρία σημαντικά παιχνίδια, δυνατά, συνεχόμενα. Νομίζω πως είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Δείξαμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτό γιατί σε σύγκριση με τα φιλικά στη Σλοβακία και την Ιταλία, η ομάδα έδειξε πως έχει συνοχή και έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει και σε μια κακή μέρα όπως σήμερα. Αλλάζει και κερδίζει. Τώρα θα ξεκουραστούμε λίγο και σε δύο μέρες από σήμερα θα είμαστε σε ρυθμό Ευρωπαϊκού. Και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτό. Η ομάδα ξεκίνησε με μία αμφιβολία από πολύ κόσμο, αλλά δείχνει ότι μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη και πραγματικά είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι εδώ και είμαι μέλος της", ενώ πρόσθεσε αναφερόμενη στο γεγονός πως έρχεται ως επί το πλείστον από τον πάγκο: " Παίζουμε για το εθνόσημο. Είναι η ομάδα της καρδιάς όπως λέει και η αρχηγός, Εβίνα Μάλτση. Είναι ψαρά όλων να βρισκόμαστε εδώ και το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να δίνεις την ψυχή σου γι’ αυτή την ομάδα".

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 32-36, 54-55, 82-75.

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Μάλτση 27 (5/10 τρίπ.), Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Σπανού 12 (6 ριμπ.), Καλτσίδου 21 (9 ρμπ.), Έιβερι, Σταμολάμπρου, Σταμάτη 6 (1), Λύμουρα 3, Σπυριδοπούλου 9, Χριστινάκη, Φασούλα 4.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Κολόποφ): Ιαγκίποβα 22 (3/10 τρίπ., 6 ριμπ., 7 ασ.), Ουντοντένκο 6, Ντάντρα 11 (1), Ολκόβικ 9 (3), Ντορογκομπούτζοβα 2, Σπιτκόφσκα, Χόρομπετς, Ναουμένκο, Μαλασένκο 11 (2), Μπιλοτσέρβισκα 2, Μαννιτσένκο 14 (1).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ