ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μωραΐτης: Ο τρίτος στην ιστορία των "μικρών" με τριπλ νταμπλ

Μωραΐτης: Ο τρίτος στην ιστορία των "μικρών" με τριπλ νταμπλ

Στο παιχνίδι με τη Σερβία, ο Δημήτρης Μωραΐτης έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των μικρών εθνικών ομάδων που γράφει τριπλ νταμπλ στην στατιστική του.

Η Εθνική Νέων Ανδρών επιβλήθηκε της Σερβίας (78-72) στην παράταση και απέφυγε τους κινδύνους του υποβιβασμού στη Β' Κατηγορία του EuroBasket U20. Η νίκη ήρθε στο έξτρα πεντάλεπτο , με τον Δημήτρη Μωραΐτη να έχει καταλυτική παρουσία στο θετικό αποτέλεσμα. Στα 40'24'' που αγωνίστηκε, ο γκαρντ της ΑΕΚ είχε 23 πόντους (με 6/13 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 5/5 βολές), 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Επίδοση που τον έβαλε σε ένα (πολύ) κλειστό κλαμπ: αυτό των παικτών των μικρών εθνικών ομάδων, που γράφουν τριπλ νταμπλ στην στατιστική τους σε επίσημη διοργάνωση.

Η αρχή έγινε στις 22 Ιουλίου 1995 με τον Ευθύμη Ρεντζιά να κάνει τη διαφορά για την Εθνική Εφήβων στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην Αθήνα. Δίχως να πάρει... ανάσα (βρέθηκε στο παρκέ για όλο το σαραντάλεπτο), ο ψηλός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είχε 33 πόντους (με 9/21 δίποντα και 15/19 βολές), 21 ριμπάουντ και 10 τάπες. Στατιστική που εκείνη την εποχή μεγάλωσε πολύ γρήγορα τον μύθο του, με τον νεαρό τότε σέντερ να κερδίζει δύο χρόνια αργότερα τη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα -κι από εκεί να καταλήγει στο ΝΒΑ.

Έπρεπε να περάσουν είκοσι χρόνια έως ότου ο Ευθύμης Ρεντζιάς αποκτήσει... παρέα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να τον μιμείται, στη διάρκεια του EuroBasket U18 του Βόλου. Ήταν 31 Ιουλίου 2015, κι η Ελλάδα αντιμετώπιζε τη Γαλλία για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο τότε παίκτης του Παναθηναϊκού δικαιολόγησε πλήρως την ταμπέλα του all around, που τον συνόδευε από το 2013 -οπότε κι έκανε για πρώτη φορά "θόρυβο" στις μεγάλες διοργανώσεις. Στα 37 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, πρόλαβε να γράψει 13 πόντους (με 2/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 0/2 βολές), 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Η νίκη ήρθε για τη "γαλανόλευκη" απέναντι στους "μπλε" στον δρόμο προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Κι από εκεί, φτάσαμε στο παιχνίδι κατάταξης του EuroBasket U20 του Τελ Αβίβ ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία. Μπορεί αυτό που διακυβευόταν να μην ήταν ένα χρυσό μετάλλιο, ή η πρόκριση στην τετράδα, αλλά κι η αποφυγή της περιπέτειας του υποβιβασμού δεν είναι λίγο πράγμα. Ο Δημήτρης Μωραΐτης έκανε σπουδαία εμφάνιση, η οποία επισφραγίστηκε από το τριπλ νταμπλ και την ένταξή του στο συγκεκριμένο (πολύ) κλειστό κλαμπ.

Photo Credits: FIBA

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ