ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπουρούσης: "Δέκα χρόνια εκτός 4αδας. Να κάνουμε κάτι καλό στο Παγκόσμιο"

Μπουρούσης: "Δέκα χρόνια εκτός 4αδας. Να κάνουμε κάτι καλό στο Παγκόσμιο"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στο Sport24.gr για την Εθνική Ανδρών και τον πολυπόθητο στόχο της διάκρισης, τις προηγούμενες αποτυχίες και αυτό που εξακολουθεί να του δίνει κίνητρο να αγωνίζεται ακόμα με την "γαλανόλευκη".

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι έτοιμος για μία ακόμα φορά να ενισχύσει την Εθνική Ανδρών. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9) να πλησιάζει, ο έμπειρος σέντερ μίλησε στο Sport24.gr για την Εθνική Ανδρών.

Ο αρχηγός της Εθνικής μίλησε για την αξία των προκριματικών, το δικό του μπασκετικό φινάλε που πλησιάζει, τον ρόλο που είχε αυτός και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στην ομάδα ως οι πιο έμπειροι του συνόλου, καθώς και την ανάγκη που έχει πλέον η Ελλάδα να κάνει μία καλή πορεία σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Η προετοιμασία μόλις ξεκίνησε. Κάποιες πρώτες σκέψεις;

"Ακόμα μία προετοιμασία. Κοίτα, μετά από τόσα χρόνια, ξεκινάμε ακόμα μία προετοιμασία με στόχο το Παγκόσμιο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί η ομάδα εκεί, με πολλές δυσκολίες. Με νέους παίκτες και νέα παιδιά. Προσπαθήσαμε όλοι. Τώρα είμαστε στην τελική ευθεία, προκειμένου να προετοιμαστεί η ομάδα και να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια".

Εκτίμησες διαφορετικά αυτό το ταξίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο τώρα που βίωσες και την εμπειρία των προκριματικών. Η δική σου γενιά δεν το είχε ζήσει αυτό εξάλλου

" Όχι δεν το ζήσαμε. Όταν ξεκίνησα εγώ στην Εθνική δεν υπήρχαν πλέον προκριματικά. Δεν τίθεται θέμα αν εκτίμησα διαφορετικά αυτή την πορεία. Εκτίμησα γενικώς ό,τι έγινε, αφού - είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε - θα είναι από τις τελευταίες μου χρονιές, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο που θα αγωνίζομαι, αφού σιγά-σιγά φτάνει η πορεία μου προς το τέλος της".

Τι είναι αυτό που έπειτα από τόσα χρόνια σου δίνει ακόμα κίνητρο και συνεχίζεις στην Εθνική;

" Κοίταξε, το κίνητρο μου το έδωσε το γεγονός ότι πήγα στην Κίνα. Υπήρχαν τα παράθυρα και ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τα πρώτα παιχνίδια. Δεν ήταν εύκολο. Ερχόμουν από την Κίνα κάθε φορά. Δεν ήταν και εύκολο να φύγω από την ομάδα μου, επειδή ήμουν καινούριος παίκτης. Θεωρώ ότι βοήθησα την ομάδα μου και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά με την παρουσία μου. Τα νέα παιδιά είχαν το άγχος και την αγωνία και αναρωτιόντουσαν τι κάνουν, οπότε θεωρώ ότι με τον τρόπο μου βοήθησα".

Εσύ και ο Βασιλόπουλος είστε οι τελευταίοι κρίκοι των επιτυχιών της Εθνικής. Πιστεύεις είχατε ως αποστολή να μεταδώσετε αυτή τη νοοτροπία στους νεότερους;

" Ο Παναγιώτης με κάποιους από τους μικρούς, που δεν είναι μικροί παρά απλώς δεν είχαν αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα, τους ήξερε. Εμένα ήταν διαφορετικός ο ρόλος μου, αφού έχω και την φήμη του άγριου (γέλια), οπότε με φοβόντουσαν. Το βασικό είναι πως πήγαν όλα καλά και είμαστε χαρούμενοι".

Στην παρουσίαση της Εθνικής τόνισες ότι για μία 10ετία που η ομάδα είναι εκτός στόχων.

" Ναι, η αλήθεια είναι αυτή έτσι δεν είναι; Από το 2009 αν εξαιρέσεις μία-δύο καλές πορείες δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Μην κρυβόμαστε".

Ρεαλιστικά λοιπόν πού κοιτάμε; Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής;

" Δεν μπορείς να κοιτάξεις μακριά κατευθείαν. Εδώ και 10 χρόνια είμαστε χωρίς τετράδα. Υπάρχουν και άλλοι αντίπαλοι, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι καλό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ