ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μποσγανά: "Έφυγε κάποιο από το άγχος"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η Ελένη Μποσγανά μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη νίκη επί της Σουηδίας και την περσινή εμπειρία, που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Η Ελένη Μποσγανά ήταν ένας από τους (δυο) βασικούς λόγους που η Εθνική Κορασίδων επικράτησε της Σουηδίας στο ντέρμπι της ημέρας στο EuroBasket U16 Β' Κατηγορίας. Η 14χρονη φόργουορντ της "γαλανόλευκης" ολοκλήρωσε τον αγώνα με 27 πόντους (με 3/5 τρίποντα και 9/18 δίποντα), 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα) σε 36'36'' συμμετοχής.

Όπως εξήγησε η ίδια στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ: " Ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με τα τρία παιχνίδια που είχαμε δώσει μέχρι τώρα, αλλά εντάξει, τα καταφέραμε. Βάλαμε παραπάνω σουτ, ήμασταν πιο συγκεντρωμένες στην άμυνα και γενικά δεν αφήσαμε το παιχνίδι. Είχαμε την ψυχολογία από την αρχή", για να προσθέσει πως " εννοείται πως έφυγε κάποιο από το άγχος, αλλά δεν πάει να πει κάτι αυτό το 4/4. Θα πρέπει να μπούμε πιο δυνατά και αύριο. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ούτε ο αγώνας, ούτε το τουρνουά".

Ο αυθορμητισμός της επιβεβαιώθηκε από τις ατάκες που ακολούθησαν, δεδομένου ότι ήταν πολύ εύστοχη στο πιο κρίσιμο παιχνίδι των ομίλων: " Ναι έτσι είναι. Και προσωπικά μου ανέβηκε η ψυχολογία. Ειδικά προς το τέλος. Στα προηγούμενα το είχα... χτίσει λίγο! Για να είμαι ακριβής, ούτε καν το είχα χτίσει, γιατί η μπάλα δεν έφτανε καν. Δεν ξέρω ίσως το ρεπό, ίσως οι καθιερωμένες... φωνούλες του ημιχρόνου, όλα βοήθησαν". Παρεμπιπτόντως, μέχρι σήμερα είχε 15/33 εντός παιδιάς.

Όσο για την περσινή εμπειρία, που μπορεί να της φανεί χρήσιμη; " Το θυμόμαστε το περσινό. Επειδή όμως συνέβη ότι συνέβη πέρυσι και παρά την τρίτη θέση δεν πήραμε την άνοδο, έχουμε πεισμώσει λίγο περισσότερο φέτος. Το θέλουμε ακόμη περισσότερο. Διεκδικούμε κάτι το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να μας είδε δοθεί από πέρυσι βάσει της κατάταξης. Υπάρχει συνέχεια και όλες μαζί, εδώ μια φανταστική παρέα, θα διεκδικήσουμε την άνοδο", κατέληξε η 14χρονη παίκτρια.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ