ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπόγρης: "Να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε"

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στο Sport24.gr για την Εθνική Ανδρών, εξηγώντας πως η παρουσία του Κώστα Μίσσα αποτελεί μεγάλο "συν" αυτό το καλοκαίρι.

Μετά από αρκετά χρόνια, ο Γιώργος Μπόγρης έχει φέτος την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τον Κώστα Μίσσα. Στην Εθνική Ανδρών αυτή τη φορά, με φόντο το EuroBasket. Ο διεθνής σέντερ, που συνδύασε το φετινό καλοκαίρι με την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, μίλησε στο Sport24.gr για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, λέγοντας:

" Είχαμε ένα πρώτο κομμάτι στο βουνό, που ήταν περισσότερο αναγνωριστικό. Προσπαθήσαμε να δούμε πώς θα κινηθούμε στο γήπεδο, ήταν δύσκολο στην αρχή να αντιληφθούμε τις σωστές αποστάσεις στο παρκέ. Ο κόουτς με πολύ σεβασμό προς όλους, κατάφερε να βάλει τις αρχές που θέλει αμυντικά και επιθετικά. Κομμάτι - κομμάτι μπαίνουμε σε αυτά που θέλουμε, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε το δυνατό σημείο κάθε παιδιού. Έγινε η αρχή, κι η συνέχεια έπεται καλύτερη".

Ο Κώστας Μίσσας εξήγησε νωρίτερα πως κάποια από τα συστήματα που θα έχει φέτος στο ρεπερτόριό της η Εθνική Ανδρών θα είναι παρόμοια με αυτά των ομάδων στις οποίες έπαιζαν πέρσι οι διεθνείς, πράγμα που σημαίνει πως ο Γιώργος Μπόγρης θα νιώθει κάπως πιο άνετα, λόγω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό από τον χειμώνα: (γελάει) " Θα με βοηθήσει για μετά στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς προσπαθεί να κάνει την ομάδα να βλέπει όσο το δυνατόν πιο οικεία πράγματα. Είναι σημαντικό ότι σκέφτεται πρώτα εμάς, προσπαθεί να "χτίσει" πάνω σε αυτά τα στοιχεία που έχει ο καθένας κι όχι να δουλέψει κάτι εντελώς διαφορετικό".

Όσο για τον τρόπο παιχνιδιού της "γαλανόλευκης"; " Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα θέλει να τρέξει, είναι προτεραιότητα ο πρωτεύων αιφνιδιασμός. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να κρατήσουμε τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν. Στα χιαστί παιχνίδια η υπομονή ξεχωρίζει, όχι η αθλητικότητα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε τα καλά μας στοιχεία, όπως η αθλητικότητα, αλλά να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα", απάντησε για να καταλήξει υποστηρίζοντας πως " έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια μαζί του, αλλά και με τα παιδιά. Ξέρει ο ένας τον άλλον. Είναι σημαντικό πως το περιβάλλον είναι γνώριμο για όλους μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ